Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuador: zeci de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din / Starea de urgență pentru o perioadă de 60 de zile

www.gettyimages.com
ecuador puscarie

Patruzeci și trei de prizonieri se află încă în libertate după ce au evadat dintr-o închisoare din nordul Ecuadorului, a anunțat luni agenția penitenciară SNAI, în condiţiile în care forțele de securitate continuă operațiunile în toată țara, informează Rador Radio România.

Președintele Daniel Noboa a instituit săptămâna trecută starea de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, inclusiv restricţii de circulaţie pe timp de noapte, și a desemnat 22 de grupuri criminale drept teroriste. Polițişti și militari sunt prezenţi în închisorile din Ecuador, după ce aproximativ 200 de gardieni și oficiali administrativi răpiți de deţinuţi au fost eliberați din cel puțin șapte închisori la sfârşitul săptămânii trecute.

Deținuții au evadat dintr-o închisoare din Esmeraldas, un oraș din apropierea graniței cu Columbia, a anunţat SNAI luni, după ce aproximativ 2.000 de membri ai forțelor de securitate din Ecuador au efectuat o percheziţie amănunţită, duminică, în acea închisoare. "În urma acestei inspecții, a fost descoperită evadarea a 48 de persoane deținute", se precizează în comunicat, unde se adaugă că un număr de cinci prizonieri au fost recapturați.

De la declararea stării de urgență, forțele de securitate au reținut peste 1.500 de persoane și au efectuat 41 de operațiuni împotriva grupărilor teroriste, potrivit guvernului. Operațiunile vor continua în toată ţara săptămâna aceasta, a transmis guvernul într-un comunicat separat. "Obiectivul declarat este clar: să fim implacabil cu cei care au terorizat și abuzat cetățenii", a anunţat guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.