Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuadorul aprobă căsătoriile între persoanele de același sex

Euronews
gay

Curtea Constituţională a Ecuadorului (CEE) a anunţat miercuri că aprobă căsătoria "egalitară", un caz de referinţă într-o ţară unde Constituţia de inspiraţie socialistă, în vigoare din 2008, stabileşte căsătoria drept uniune între un bărbat şi o femeie, informează joi AFP, relatează Agerpres.

Citește și:  Germania nu-și uită camarazii: 20 de foști combatanți Waffen-SS sau Wehrmacht din România beneficiează de pensii speciale din partea Berlinului

CEE a precizat într-un comunicat că mariajul între două persoane de acelaşi sex a fost aprobat de cinci dintre cei nouă magistraţi, în urma unei audieri în spatele uşilor închise. Cei patru judecători care s-au opus au considerat că pentru a recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex este necesar mai întâi să fie legalizată de reforme constituţionale, conform procedurilor prevăzute de textele şi prin intermediul Adunării Naţionale.

"Această hotărâre are caracter obligatoriu, pentru că deciziile Curţii Constituţionale se impun autorităţilor ecuadoriene", a declarat juristul Gustavo Medina. "Decizia Curţii Constituţionale va trebui să se aplice în ţară", a subliniat acest fost preşedinte al Curţii Supreme şi fost procuror general.

"Aceasta înseamnă că Ecuadorul este mai egalitar decât a fost ieri, că drepturile omului sunt aceleaşi pentru toţi, fără discriminare", a adăugat avocatul Christian Paula, de la fundaţia Pakta, care consiliază aproape zece cupluri de acelaşi sex care doresc să se căsătorească. În 2015, Ecuadorul a recunoscut căsătoriile de facto între persoane de acelaşi sex printr-o reformă a codului civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.