Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuadorul o expulzează pe ambasadoarea Mexicului după declaraţii ale preşedintelui Lopez Obrador

Agerpres - Reuters
Andres Manuel Lopez Obrador

Ecuadorul a cerut joi plecarea ambasadoarei Mexicului la Quito după o serie de critici ale preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador cu privire la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din Ecuador din 2023, în cursul cărora un candidat a fost asasinat, relatează agenţia France Presse citat de agerpres.

Ministerul ecuadorian de Externe a decis să "declare persona non grata ambasadoarea Mexicului la Quito, Raquel Serur Smeke", care trebuie să părăsească ţara "în scurt timp", după aceste declaraţii "foarte nefericite", a anunţat acesta într-un comunicat. Relaţiile diplomatice nu sunt, însă, întrerupte.

Miercuri, Lopez Obrador a acuzat autorităţile ecuadoriene că au exploatat asasinarea candidatului de opoziţie Fernando Villavicencio, pe 9 august 2023, pentru a favoriza alegerea liberalului Daniel Noboa, în detrimentul candidatei de stânga Luisa González.

Fernando Villavicencio a fost împuşcat mortal după un miting de campanie în nordul capitalei Quito, cu câteva zile înainte de alegerile din 20 august. Şapte suspecţi au fost arestaţi pentru această crimă, dar au fost ucişi în închisoare.

Pe de altă parte, Quito cere predarea fostului vicepreşedinte ecuadorian Jorge Glas, vizat de un mandat de arestare pentru delapidare de fonduri publice şi care din 17 decembrie s-a refugiat în ambasada Mexicului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.