Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eden Golan, concurenta israeliană la Eurovision, speră să unească oamenii prin muzică

tvr.ro
eurovision 2024

Eden Golan, candidata Israelului la concursul Eurovision 2024, speră să unească oamenii prin muzica sa atunci când va cânta săptămâna aceasta la Malmo, în Suedia, a declarat într-un interviu pentru Reuters, potrivit news.ro

Cea de-a 68-a versiune a celui mai mare concurs de cântece din lume are loc în timp ce în multe ţări au loc proteste împotriva campaniei militare a Israelului în Gaza, declanşată de atacul militanţilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Golan, în vârstă de 20 de ani, concurează cu melodia "Hurricane", care iniţial a fost prezentată sub numele "October Rain".

"Am venit aici pentru a-mi arăta vocea, pentru a-mi împărtăşi dragostea, darul meu de la Dumnezeu şi să sperăm că îi voi face pe oameni să simtă ceva şi să lase un semn în sufletele lor şi să ne unim prin muzică", a declarat Golan luni pentru Reuters.

Israelul a modificat cântecul după ce Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, care organizează concursul, a avut o problemă cu versurile din propunerea iniţială, care păreau să facă referire la atacul din 7 octombrie.

Decizia EBU de a nu exclude Israelul de la concursul din acest an din cauza războiului a stârnit proteste, iar Malmo se pregăteşte pentru posibile tulburări în timpul săptămânii, deşi poliţia a declarat că nu au existat ameninţări concrete împotriva evenimentului.

Întrebată ce părere are despre posibilitatea unor proteste la Malmo, Golan a spus: "Depinde de oameni ce trebuie să facă. Ei au dreptul să îşi spună vocea, dar eu mă concentrez pe partea mea, care este să dau cea mai bună performanţă, şi pe bine, pe vibraţiile bune, pe oamenii buni".

Competiţia este extrem de populară în Israel, care a câştigat-o de patru ori. Casele de pariuri clasează intrarea din acest an în top 10.

"Este un moment super important pentru noi, mai ales anul acesta", a spus Golan. "Mă simt onorată să am ocazia să fiu vocea ţării mele".

Finala va avea loc sâmbătă.

În timpul războiului din Gaza, peste 34.600 de palestinieni au fost ucişi, potrivit oficialilor palestinieni. La 7 octombrie, militanţii Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane şi au răpit 252, potrivit Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.