Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional "Teatru, stradă și copil" se redeschide în septembrie, în Parcul Carol din Capitală

www.clasicradio.ro
Teatru de Stradă

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional "Teatru, stradă și copil" se redeschide în septembrie, în Parcul Carol din Capitală, aducând spectacole și ateliere de lucru cu marionetele în mijlocul celor mai mici spectatori, scrie Mediafax.

A treia etapă a festivalului se va desfășura în perioada 14 - 18 septembrie, la Teatrul Itinerant Țăndărică din Parcul Carol și la sediul permanent al Teatrului Țăndărică. Timp de cinci zile sunt programate spectacole din țară și din strănătate, ateliere de jocuri teatrale și construcție de marionete și workshop-ul interactiv "Micul prinț - o întâmplare", în cadrul căruia copiii vor parcurge o serie de ateliere de lucru cu marioneta, căreia îi vor putea da viață prin senzori ce le permit accesul în lumea 3D.

Noutatea acestei ediții este laboratorul de dramaturgie contemporană DramAnima, ce va trata tema visului și are ca obiectiv promovarea colaborărilor artistice dintre publicul tânăr și mediul teatral profesionist ca instrument de cercetare și creație teatrală educațională, dedicat copiilor și familiei.

Prima zi de întâlniri din Parcul Carol, 14 septembrie, începe la ora 10.00, cu spectacolul "Departe" al Companiei de Teatru Lamatracata, din Spania, în spațiul Teatrului Itinerant Țăndărică, reprezentația, care durează 50 de minute, adresându-se copiilor cu vârste de peste 5 ani, fiind programată și de la ora 18.00.

De la ora 16.00 are loc atelierul "Micul prinț - o întâmplare", un experiment performativ cu marionete la laborator 2 din Teatrul de Animație Țăndărică.

În parc, de la ora 17.00, este programat în această primă zi de festival un atelier de jocuri teatrale și construcție de marionete (Teatrul Itinerant Țăndărică - Parcul Carol).

Citește și: David Beckham va avea o echipă de fotbal în MLS, care se va numi Inter Miami CFR

"Proiectul cultural «Teatru, stradă și copil» trebuie să fie un bun al tuturora, un distribuitor de cultură, indiferent de pregătire, statut social pentru că, încă de la începuturile lui, actul teatral se practica şi în amfiteatre, dar şi pe stradă unde receptivitatea era mai mare", spun organizatorii.

Conceptul Festivalului "Teatru, stradă și copil" presupune conștientizarea, dezvoltarea și educarea copiilor prin cultură, promovarea valorilor cultural artistice contemporane autohtone și internaționale, educarea publicului prin intermediul artei vizuale și de animație, etc. Din dorința de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, Teatrul Țăndărică a implementat proiectul cultural Teatrul pentru toți, prin achiziționarea unui teatru-cort în a avut loc stagiunea de vară a festivalului "Teatru, stradă și copil", astfel luând ființă un proiect cu caracter unic în peisajul teatral local și internațional.

Citește și: Zinedine Zidane, mesaj sincer pentru Julen Lopetegui: 'Clubul te obligă să câştigi tot!'

Festivalul "Teatru, stradă și copil" este dedicat copilului și întregii familii, în organizarea Primăriei Municipiului București, prin Teatrul de Animație Țăndărică. Manifestarea face parte din proiectul Stagiunea de vară, aflat sub motto-ul: "Fă ceva diferit! Du un copil la teatru azi". În ediția din acest an, Teatrul Itinerant Țăndărică s-a aflat în Parcul Sebastian (22 mai - 17 iunie), Parcul Lumea Copiilor (23 iunie - 22 iulie) și va fi în Parcul Carol (1 - 23 septembrie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.