Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Editorial Sarkozy: gata Schengen!

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux
Fostul președinte francez publică în revista Le Point un lung editorial despre Europa. Redactorii revistei apreciază ideile expuse pe parcursul a 16.000 de caractere drept o declarație de dragoste vigilentă, exigentă și lucidă adresată ideii Europa.

Ultimul editorial semnat de Nicolas Sarkozy fusese publicat în urmă cu circa două luni în cotidianul Le Figaro. Cel de astăzi începe afirmând că de când se știe Sarkozy s-a simțit „cu totul francez” și se termină îndemnând la a nu lăsa distrusă „această comoară nici azi, nici mâine”. Între aceste două afirmații, ideile lui Nicolas Sarkozy despre Europa sunt punctate în propoziții relativ scurte și destul de clare. Fostul președinte e de părere că Europa „ne protejează de derapajele ideologice ale guvernanților și ale majorităților care îi susțin”.

Sarkozy continuă afirmând că acordul „Schengen I trebuie suspendat imediat și înlocuit de un nou model la care țările din afara zonei de liberă circulație să nu poată adera dacă nu adoptă aceeași politică de imigrație”. Mai e încă un îndemn care ridică semne de întrebare și care va agita spiritele în perioada următoare și el sună așa: „Trebuie să încetăm să credem în mitul egalității în drepturi și responsabilități între statele membre” ale Uniunii Europene, scrie Nicolas Sarkozy în textul menționat. Editorialul apare cu doar patru zile înainte de alegerile europarlamentare la care se prefigurează o victorie a extremei drepte și un absenteism record în Franța.

rfi.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.