Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință de URGENȚĂ pe legile Justiției: Dragnea a convocat doi foști miniștri

Inquam Photos/Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat pe foștii miniștri ai Justiției, Florin Iordache și Robert Cazanciuc, pentru o ședință de urgență pe legile justiției, anunță Antena3.

Comisia specială pentru legile Justiţiei a Parlamentului, condusă de Florin Iordache, și-a reluat ieri activitatea.

Comisia a început dezbaterile pe modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii 317/2004privind Consiliul Superior al Magistraturii, după ce aceste proiecte au fost contestate la Curtea Constituţională.

Comisia pentru legile Justiţiei urmează să facă şi o serie de modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii politice, că reforma legilor justiţiei şi a Codurilor penale va continua după un calendar strict, respectând experienţa europeană.

"Trebuie să înţelegem încă o dată că dezbaterea pe legile justiţiei şi dezbaterea viitoare pe modificarea Codurilor penale a ajuns la acest nivel de adversitate, tocmai din aceste cauze. Pentru că în spatele celor care doresc să nu se întâmple această modificare, care se opun oricărei modificări raţionale, stau beneficiarii sistemului ilegal de putere. Şi vreau să vă spun ceva: această dezbatere îşi va continua cursul. Această dezbatere va fi dusă până la capăt, până la aprobare.

Este un pas de modernizare a societăţii şi vom merge înainte, cu deschidere fără precedent către transparenţă, parcurgând absolut toate etapele constituţionale şi toate procedurile parlamentare. Reforma legilor justiţiei şi a Codurilor penale va continua după un calendar strict, respectând experienţa europeană", a precizat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.