Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință ȘOC a Camerei Deputaților: Voturi pentru Legea organizării judiciare și a Legii CSM + O modificare controversată a Regulamentului Camerei

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Camera Deputaţilor se va reuni, miercuri, în şedinţă de plen pentru a dezbate şi adopta modificarea regulamentului acestui for legislativ şi proiectele de lege privind modificarea Legii organizării judiciare şi a Legii CSM.

Ea este femeia care l-a împins pe cele două tinere în fața metroului! ALERTĂ ÎN BUCUREȘTI

Şedinţa ar urma să înceapă la ora 10,00 cu dezbateri şi vot final la propunerea de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor. După acest vot final, deputaţii vor continua discuţiile pe mai multe proiecte, printre care şi cele de modificare a legilor 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 referitoare la CSM. La finalul acestor dezbateri este programat un nou vot final. 

Propunerea social-democratului Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, asumată de către deputatul Eugen Nicolicea, a fost respinsă luni de comisia de specialitate. 

Amendamentul, asumat iniţial de Eugen Nicolicea şi deputatul UDMR Marton Arpad, se referea la o propunere depusă săptămâna trecută de social-democratul Florin Iordache, alături de Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian-Gheorghe Cupşa (ALDE), care viza modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul ca toate amendamentele admise aduse unui articol să fie supuse unui singur vot. Propunerea viza astfel că amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie, după cum se preciza în amendament, iniţiatorii invocând dorinţa unei mai bune organizări a şedinţelor Biroului permanent şi a celor ale Comitetului liderilor din punct de vedere al participării.

Papa Francisc recomandă evitarea dialogului cu Satan

Ajunsă la comisie, propunerea a căpătat forma unui amendament mai extins, care modifică articolul 120 alin. (2): "În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială". 

Cât priveşte legile în domeniul Justiţiei care ar urma să fie discutate şi votate în plenul de miercuri, comisia parlamentară specială a adoptat luni raportul privind modificările la Legea organizării judiciare. 

Tot luni au început dezbaterile în comisie şi la proiectul de modificare a Legii CSM, discuţiile continuând şi marţi în vederea adoptării raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.