Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință TENSIONATĂ la CSM: CONTRE între Augustin Lazăr și Tudorel Toader. Adina Florea, acuzată de abateri disciplinare. Se cere amânarea audierii

www.adevarul.ro
adina florea

 

În ședința Secției de Procurori în care ar fi trebuit să fie audiată Adina Florea, candidatul propus de Tudorel Toader la șefia DNA,au avut loc schimburi de replici între Tudorel Toader și Augustin Lazăr, după ce un membru al secției, Nicolae Solomon a pus în discuție amânarea interviului.

"Cu privire la propunerea de amanare. eu nu sunt de acord pentru faptul ca nu veti putea indica temeiul juridic pentru amanrea audierii si pentru formularea unui aviz pe care il stiu consultativ. Nu avem un temei juridic nici in lege, nici in vreun regulmanent", a spus Tudorel Toader.

"Cu totii am stiu ca legea 317 e cea care stabileste evaluarea, nu regulamentul. Regulamentul detaliaza. Am presupus ca dvs stiti", a replicat Lazăr.

"Nu vorbiți pentru cine vă ascultă", a spus Toader.

"Va plana aceasta suspiciune, cum aceasta adresa privind incidentul de securitate a aparut la MJ, la dvs, exact pe data de 25 septembrie, adica nu ieri, alaltaieri, inainte de audierea de azi. Sa explicati daca nu cumva aceasta adresa constituie la rândul ei o piedica in derularea in continuare a procedurii. Inteleg ca nu exista vreun penal nici in rem, nici in personam deschis pe nmele candidatei Adina Florea, dar exista aceasta abatere disciplinara cu care a a fost sesizata IJ. Cum aveti aceasta dubla masura sa spuneti ca un procuror judecat poate face UP, cum de prezumtia de nevinovatie a fost rasturnata la condamnari, dar astazi va puneti aceasta bariera plina de moralitate ca nu puteti audia un candidat fata de care procurorul general ne aduce adresa ca exista suspiciunea unei abateri disciplinare", a declarat Tudorel Toader.

"Incidentul de securitate a fost inregistrat a doua zi dupa ce a aparut documentul clasificat pe tv. Un dosar privind manipularea neglijenta a unor documente secrete de stat a fost inregistrat inainte sa se faca publica lista. Nimeni nu a inregistrat un dosare sau incident de securitate in considerarea cuiva. Noi traim intr-un stat de drept si in justitia corecta a UE. Cred ca nu e gresit sa se dea un termen scurt pentru ca IJ sa poata clarifica", a spus Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.