Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință CEX la PSD: se decide soarta lui Niculae Bădălău

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Prima ședință oficială a CEx al PSD după demisia Vioricăi Dăncilă și preluarea șefiei interimare de către Marcel Ciolacu are miercuri, la sediul partidului central al partidului. Printre temele de discuție ar putea figura și cererea filialei Brașov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Comitetul Executiv al PSD se reunește, miercuri, de la ora 15.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunț al formațiunii, informează Mediafax.

La ultima ședință a CEx, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia de la șefia partidului, conducerea interimară fiind preluată de Marcel Ciolacu. Prin urmare, este prima ședință a Comitetului Executiv de când președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu este președinte interimar al partidului.

Una dintre temele de pe ordinea de zi ar putea fi solicitarea PSD Brașov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în Diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitat de declarația liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Viorica Dăncilă a anunțat că demisionează de la șefia PSD, la finalul unui CEx marțea trecută care a durat aproximativ șase ore. În cadrul ședinței, toți vicepreședinții PSD au demisionat, în timpul ședinței Comitetului Executiv, inclusiv Lia Olguța Vasilescu.

Singurul care nu a vrut să demisioneze a fost Eugen Teodorovici, însă funcția acestuia de președinte executiv a fost desființată.

Ulterior, Viorica Dăncilă a explicat că demisia ei de la șefia PSD a fost un gest firesc și necesar. Ea a precizat că partidul a crescut și e exprimat speranța că noua conducere va continua acest trend și își va putea asuma scorul la alegerile de anul viitor. În opinia fostului lider al PSD este nevoie de asumarea trecutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.