Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință CRUCIALĂ la Guvern: se prelungește starea de alertă

Radio ZU
stare de alerta

Cabinetul Orban urmează să discute, în şedinţa de vineri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 16 august, şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit ordinii de zi care a fost afişată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Citește și: Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

"Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1 - 3 la proiectul hotărârii sunt pe fond similare cu cele în vigoare la data de 17 iulie 2020, cuprinse în anexele nr. 1 - 3 la Hotărârea Guvernului 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare", potrivit notei de fundamentare a proiectului, informează Agerpres

Potrivit sursei citate, acestea includ modificările efectuate în scopul relaxării măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor cu SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele aglomerate.

Pe agenda şedinţei de vineri a Executivului figurează şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 393.100 lei pentru sprijinirea a 116 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Beneficiarii provin din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi din Bucureşti.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea Programului naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Guvernul va decide în şedinţa de vineri şi cu privire la rechemarea consulilor generali ai României la Marsilia, Iulia Buje, şi Odesa, Emil Rapcea.

În cadrul reuniunii va fi prezentată şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale.

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de vineri şi o rectificare bugetară. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, joi, că urmează să se adopte o ordonanţă de urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.