Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință crucială la Palatul Victoria: marele proiect al Gabrielei Firea va fi adoptat

Inquam Photos / George Calin
gabriela firea

Proiectul de lege pentru pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut pentru reabilitarea patrimoniului construit şi a clădirilor cu destinaţie culturală dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Paris la 1 iunie 2022 şi la Bucureşti la 9 iunie 2022, este inclus miercuri pe proiectul ordinii de zi a şedinţei Guvernului.

Ordonanţele de urgenţă pe care Guvernul le-ar putea aproba miercuri vizează modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană şi stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante.

O hotărâre de guvern care ar putea fi analizată în şedinţă stabileşte Programul naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure pentru creşterea natalităţii, prin care începând cu 1 ianuarie 2023 se acordă sprijin financiar pentru maximum 10.000 de beneficiari pentru efectuarea, pe teritoriul României, a procedurilor medicale recomandate, iar pentru anul în curs, 2.500 de beneficiari, începând cu data de 1 octombrie.

Acest proiect a fost susținut intens de către ministrul Familiei și Protecției Sociale, Gabriela Firea. Ea l-a implementat, în primă fază la nivelul Capitalei, pe vremea când era primar general, iar acum l-a promovat la nivel național. 

Alte hotărâri prevăd recunoaşterea Asociaţiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenţă Socială ASSOC ca fiind de utilitate publică, aprobarea Strategiei Naţionale de Control al Tuberculozei în România, pentru perioada 2022-2030, extinderea pentru Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi pentru Autoritatea Rutieră Română a reţelei securizate de comunicaţii de date de arie extinsă.

Proiectul ordinii de zi a şedinţei de miercuri a Executivului include şi aprobarea programului actualizat al Guvernului pentru anul 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.