Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință crucială la PSD și PNL: i se pregătește o surpriză lui Nicușor Dan (Surse)

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Liderii PSD și PNL din București au fost, în această dimineață, la Guvern, acolo unde au avut discuții separate cu premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă. La Guvern au avut loc două ședințe, Marcel Ciolacu fiind cu cei de la PSD, iar Nicolae Ciucă separat cu cei de la PNL. În cursul zilei va avea loc și o ședință a coaliției de guvernare.

Ulterior ședințelor de la Guvern, filialele PSD și PNL din București se vor reuni într-o altă ședință, pentru a cere convocarea unei ședințe de Consiliu General dedicată bugetului Capitalei.

Vor discuta despre amendamentele celor două partide pe care le vor promova în viitorul buget.

Bugetul Capitalei este blocat, după mai multe tentative de vot. Primarul general, Nicușor Dan, îi acuza pe cei de la PSD și PNL că boicotează Capitala, dar aceștia se pare că vor prelua frâiele și îi pregătesc ”o surpriză” lui Nicușor Dan.

Întâlnirea de marţi vine după ce săptămâna trecută, reprezentanţii PNL Bucureşti au făcut un apel către toate grupurile politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi le-au invitat la un dialog constructiv pentru examinarea detaliată a bugetului oraşului.

”Primarul Capitalei Nicuşor Dan, împreună cu grupurile de consilieri USR şi PMP, şi-au exprimat angajamentul ca până luni să identifice soluţii pentru completarea sumelor necesare serviciilor publice de până la un miliard de lei”, preciza comunicatul de presă al filialei liberale din Capitală.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit pentru a treia oară să voteze bugetul Capitalei pe 2024, fiind înregistrate17 voturi „pentru”, 23 de abţineri şi un vot „împotrivă”. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

 

PSD și PNL au decis să meargă împreună la Capitală

Liderii PSD și PNL au decis, în ședința de luni a coaliției de guvernare, să participe în alegerile locale din 9 iunie, în București, pe liste comune de consilieri dar și cu candidați comuni pentru funcțiile de primari, au declarat surse politice pentru Știripesurse.ro

- Candidat comun pentru primăria municipiului București

- Candidați comuni la primăriile celor 6 sectoare

- Candidați comuni la Consiliul General al Municipiului București

- Candidați comuni la Consiliile Locale de sectoare

Nume de candidați

Numele candidaților urmează să fie desemnate într-o viitoare ședință de coaliției, după aprobarea lor în forurile interne ale PNL și PSD.

La sectoarele 3, 4 și 6 vor fi susținuți Robert Negoiță (PSD), Daniel Băluță (PSD) și Ciprian Ciucu (PNL). Pentru primăria Sectorului 1 va fi un candidat PSD, iar la Sectorul 2 va fi un candidat PNL, au mai declarat sursele citate.

La Primăria Capitalei ar putea fi susținut managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, ca independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.