Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință EXPLOZIVĂ la CCR! Titus Corlățean, legat de conflictul dintre Parlament și Iohannis: 'Nu este de dată foarte recentă, au fost semne'

Inquam Photos / Octav Ganea
titus corlatean

Preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean, a afirmat luni, la Curtea Constituţională, că primele semne ale conflictului juridic dintre Parlament şi preşedintele Klaus Iohannis au apărut la începutul acestui an.

"Conflictul juridic care opune Parlamentul preşedintelui României nu este de dată foarte recentă, au fost semne (...) care au devenit evidente la începutul lunii ianuarie 2020", a spus Corlăţean, care a citat declaraţii ale preşedintelui Iohannis referitoare la intenţia declanşării alegerilor parlamentare anticipate, conform agerpres.ro.

"La baza conflictului juridic de natură constituţională cu care Curtea Constituţională a fost sesizată se află voinţa preşedintelui României şi a Guvernului de a recurge ilegitim la proceduri constituţionale democratice pentru a-şi atinge exclusiv scopuri politice (...), afectând grav în acest mod funcţionarea Parlamentului, pe care îl împiedică să-şi ducă la bun sfârşit mandatul", a afirmat preşedintele interimar al Senatului.

Decizie OFICIALĂ la Pro România: Victor Ponta, solicitare către Klaus Iohannis


În opinia sa, Guvernul Orban nu are nicio şansă să treacă de votul Parlamentului în actualul context politic.

CCR dezbate, luni, sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, să formeze un nou Guvern.

Potrivit documentului semnat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, conflictul constă în "exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru".

La începutul şedinţei, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a anunţat conexarea celor două cereri formulate de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.