Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință extraordinară de Guvern pentru comasarea alegerilor (surse)

stiripesurse.ro
marcel ciolacu guvern

Guvernul se va reuni vineri după-amiază într-o ședință extraordinară dedicată comasării alegerilor, au declarat surse politice pentru Știripesurse.ro, reuniune care va avea loc după ce liderii coaliției au avut în prima parte a zilei o ședință de coaliție.

În ședința care va avea loc la ora 17.00, Executivul va discuta și aproba Ordonanța de Urgență care fixează pe data de 9 iunie ziua desfășurării alegerilor europarlamentare și a alegerilor locale, împreună cu orele de votare.

Conform surselor citate, OUG a primit toate avizele necesare și este gata să intre în ședința de Guvern.

De asemenea, OUG pe care Guvernul o va adopta va conține prevederi legate de posibilitatea aleșilor locali de a-și depune candidatura pe listele altui partid fără să-și piardă mandatul.

Tensiuni politice

Lideri PNL au apreciat, în spatele ușilor închise, faptul că PSD va beneficia masiv de „ordonanța traseismului”, iar PNL riscă să piardă până la 20% din aleșii locali.

În varianta inițială, ministerul de Interne, condus de Cătălin Predoiu, a pus în dezbatere publică pe 29 februarie un proiect de Ordonanță de Urgență care oferă primarilor și președinților de Consilii Județene posibilitatea să schimbe partidul fără a-și pierde funcția dacă schimbarea partidului se realizează într-o „fereastră” de 60 de zile înaintea zilei alegerilor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.