Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii și președinții de CJ pot schimba partidul fără pierderea mandatului: proiectul de OUG publicat de MAI / DOCUMENT

pasari racolari transfer

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică, joi seară, un proiect de Ordonanță de Urgență care oferă primarilor și președinților de Consilii Județene posibilitatea să schimbe partidul fără a-și pierde funcția dacă schimbarea partidului se realizează într-o „fereastră” de 60 de zile înaintea zilei alegerilor locale. Prevederea nu se aplică consilierilor locali și nici consilierilor județeni.

Prevederile din proiectul de OUG sunt următoarele:

„Art. 33. -

(1) În anul 2024, încetarea de drept a mandatului primarului în condițiile art. 160 alin. (1) lit. h) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, nu se poate face într-o perioadă care se calculează începând cu mai puțin de 60 de zile înainte de data de 9 iunie și până la data intrării în exercițiul mandatului de către primarul ales în anul 2024.

(2) În anul 2024, încetarea de drept a mandatului președintelui consiliului județean în condițiile art. 193 alin. (2) raportat la dispozițiile art. 160 alin. (1) lit. h) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările si completările ulterioare, nu se poate face într-o perioadă care se calculează începând cu mai puțin de 60 de zile înainte de data de 9 iunie și până la data intrării în exercițiul mandatului de către președintele consiliului județean ales în anul 2024”

***Articolul care nu se va aplica în cele 60 de zile se referă la încetarea mandatului în caz de „pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”.

Proiectul de Ordonanță de Urgență poate fi consultat aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.