Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședința liberalilor de la Vila Lac, marcată de NEMULȚUMIRI: PNL pare 'slăbit' prin adoptarea moțiunilor simple împotriva miniștrilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Întrevederea dintre președintele Klaus Iohannis cu liderii Partidului Național Liberal, de  la Vila Lac,  a început de apromixativ o oră. Întâlnirea cu șeful statului are loc în contextul în care Guvernul PNL se pregătește pentru a lua noi măsuri de relaxare economică de la 1 iunie, dar și pe fondul unui scandal intern, în plină criză provocată de COVID-19.

Surse liberale au precizat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că președintele Klaus Iohannis este nemulțumit de PNL fiindcă în acțiunile publice partidul pare izolat, mai ales în contextul în care, în Parlament, toate măsurile întreprinse de PNL sunt atacate și criticate de toate forțele politice, nemaiavând astfel aliați în Legislativ.

Potrivit sursei citate, șeful statului este supărat pe liberali și pentru faptul că ministrii PNL pică la testul încrederii în Parlament, mai multe moțiuni simple fiind adoptate în Legislativ. Spre exemplu, moțiunile simple împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrului Agriculturii, Adrian Oros, au fost adoptate în Parlamentul României, și chiar dacă aceste instrumente legislative NU au efecte juridice, cu alte cuvinte, NU atrag demiterea ministrilor, totuși, e o palmă grea dată Guvernului PNL.

Citește și: Supărare mare în PNL în plină pandemie. Liberalii vor ședință de URGENȚĂ din cauza lui Rareș Bogdan

Mai mult, chiar în aceste momente, senatul dă un vot pe moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne Marcel Vela și mâine, la vot final, în Camera Deputaților este și moțiuna simplă împotriva Ministrului Educației.

De asemenea, potrivit unor surse liberale discuțiile dintre Klaus Iohannis și liderii PNL se vor axa și pe analiza măsurilor de relaxare economică în contextul pandemiei, dar și despre analiza  guvernării după primele șase luni ale acestui an,  care ar urma să aibă loc în luna iunie, iar în cadrul acesteia  dacă se constată faptul că NU s-au întreprins anumite măsuri esențiale, vor exista și remanieri.

Citește și: VIDEO Miniștrii PNL vor fi sau nu remaniați? Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: 'Am câteva nemulțumiri legate de câțiva ministri'

Subiectul remanierii este unul destul de controverat, întrucât sedințele PNL, în regim online, pe perioada pandemiei, nu au fost deloc lipsite de tensiuni.  Mai mulți miniștri au fost criticați de parlamentari sau de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. Greii din PNL au semnalat proasta comunicare a unor membri din Guvern, chiar dacă măsurile întreprinse au fost bune.

ȘI nu în ultimul rând, discuțiile de la Vila Lac vizează și  scăderea în sondaje a liberalilor , respectiv pregătirea  PNL pentru alegerile locale și parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.