Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţia din 2023 a Turului ciclist al Franţei, 'Marea Buclă', va lua startul în Țara Bascilor

www.agerpres.ro
Turul Franței

Ediţia din 2023 a Turului ciclist al Franţei va lua startul pe 1 iulie la Bilbao, conform parcursului prezentat miercuri de directorul "Marii Bucle", Christian Prudhomme, în cursul unei conferinţe de presă la Vitoria, capitala comunităţii autonome a Ţării Bascilor, informează AFP, citat de Agerpres.

Turul va pleca astfel pentru a doua oară în istoria sa din Ţara Bascilor, la 32 de ani de la ediţia din 1992, care a debutat cu un prolog la San Sebastian, a subliniat Christian Prudhomme, care i-a urat restabilire grabnică rutierului columbian Egan Bernal, câştigătorul ediţiei din 2019, grav accidentat luni în ţara sa şi supus unei intervenţii chirurgicale.

La Bilbao, cursa va începe cu o etapă de fond de 185 km, considerată drept "foarte exigentă" de către organizatori. A doua zi, cursa va pleca de la Vitoria şi va ajunge, după 210 km, în oraşul San Sebastian, locaţia tradiţionalei curse de o zi Clasica San Sebastian.

Pe data de 3 iulie, Turul va lua direcţia Franţei, plecând de la Amorebieta către o destinaţie ce nu a fost dezvăluită. ASO, organizatorul probei, a precizat doar că trecerea frontierei se va face la Irun.

Cele trei capitale ale provinciilor care formează comunitatea autonomă a Ţării Bascilor vor fi oraşele-etapă: Bilbao (capitala Vizcaya), Vitoria (Alava) şi San Sebastian (Guipuzcoa).

Ţara Bascilor a fost prima regiune a statului spaniol care a găzduit o etapă din Turul Franţei în 1949 (victorie Louis Caput la San Sebastian), apoi a găzduit marele start în 1992, la San Sebastian, unde Miguel Indurain a îmbrăcat tricoul galben, rutierul spaniol deţinând şi recordul de cinci victorii în "Marea Buclă".

După două ediţii cu startul în Hexagon (Nisa în 2020, Brest în 2021), Turul Franţei va pleca în luna iulie anul acesta din Copenhaga, cu un start inedit în capitala Danemarcei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.