Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Dumitrașcu, vicepreședinte UNPR: Alexandru Cumpănașu a ales să dea restart sistemului. Tu ce alegi?

CNMR
Eduard Dumitrascu

Eduard Dumitrașcu, vicepreședinte al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei - CNMR, a tranmis un mesaj prin care își exprimă solidaritatea cu familia Alexandrei Măceșanu și cu Alexandru Cumpănașu și susține că după Cazul Caracal e nevoie de un ”restart al sistemului”:

”Statul, societatea civilă și nevoia de schimbare!

Zilele acestea, societatea noastră a fost devorată de sinistrul întâmplărilor de la Caracal. O parte a presei a fost, ca de fiecare dată, preocupată de senzațional. Societatea este zguduită profund, timpul parcă a stat în loc - totul se rezumă și se transpune la ”Cazul Caracal” - de la siguranța noastră și a copiilor noștri la incompetența nemărginită a instituțiilor cu rol de acțiune în acest caz. Nu voi face o analiză a ce s-a întâmplat la Caracal pentru că nu pot. Am un copil de vârsta Alexandrei - nu pot concepe prin ce trece familia acesteia în aceste zile. Grotescul și sinistrul acestor zile par infinite și sunt alături de noi peste tot. În toată această cloacă, cu durere în suflet l-am văzut pe Alexandru Cumpănașu în multiple ipostaze - de la unchiul răvășit de durere, la ongistul militant, la reprezentantul celor mulți și neajutorați până la candidatul scos din jobenul durerii prilejuite de pierderea nepoatei.

Din ce în ce mai multe voci vorbesc despre cinismul momentului, respectiv dorința lui Alex de a candida la alegerile prezidențiale.

În calitate de vicepreședinte CNMR, coleg de peste 3 ani de zile dar mai ales, îmi place să cred, prieten al acestuia, pot garanta că atunci când spune ceva are rarul și bunul obicei de a se ține de cuvânt. Pentru mine este destul de clar - de la intrarea mea în familia CNMR niciodată, dar niciodată nu s-a pus problema transformării CNMR în partid politilc cu atât mai puțin candidatura acestuia la vreo funcție. Misiunea și viziunea CNMR sunt pornite din amalgamul nevoilor și dorințelor celor peste 6 milioane de membri reprezentați de cele mai mari organizații ale țării și, spre dezamăgirea multora, nu implică activitatea politică.

În acești ani am dus o luptă la baionetă cu instituțiile statului român - fiecare organizație, parte a familiei CNMR apărându-și propriile interese, toate fiind însă necesare pentru dezvoltarea României.

Dar, așa cum spuneam, grotescul și sinistrul sunt trăsăturile acestor zile. Eu îmi doresc un singur lucru - ”Cazul Caracal” să nu mai fie posibil. Și acest lucru înseamnă ca noi, cei mulți și independenți de instituțiile statului să luăm poziție. Să strigăm când este cazul, să argumentăm, să ne manifestăm, să devenim și mai vizibili iar acolo unde instituțiile prin reprezentanții lor nu înțeleg nevoia de restart să apăsăm noi butonul. Și da, eu, alături de Președintele CNMR voi apăsa restart în primăriile care își bat joc de propria comunitate, în rândul acelor persoane din diferite instituții care blochează proiecte doar pentru că pot, în toate celelalte instituții care ne sugrumă de atâția ani.

Cuvintele sunt prea mici pentru a cuprinde drama familiei, gesturile prea meschine pentru a ascunde teama din societate. Este de datoria mea, a ta și a cunoscuților noștri să spunem mulțumesc, dar așa nu. Nevoia de schimbare a incompetenților din toate instituțiile plutește în aer.

Alexandru Cumpănașu a ales să dea restart sistemului. Tu ce alegi?”, a spus Eduard Dumitrașcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.