Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Hellvig, anunţuri despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: 'Fiecare mesaj este interpretat'

facebook.com/sri.oficial
Eduard Hellvig

Şeful SRI, Eduard Hellvig a făcut anunţuri extrem de importante. Hellvig anunţă că instituţia condusă de el nu se poate apăra de atacurile venite din presă în ultima vreme şi că dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă nu pot fi dovedite că sunt sută la sută adevărate.

Citeşte şi: ALERTĂ Cele mai importante cluburi din Bucureşti au fost ÎNCHISE

El a precizat că a preluat mesajele "venite din partea persoanelor de bună credinţă" şi că le va trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei. Directorul SRI a menţionat că nu are date şi dovezi care să confirme ce se vehiculează în spaţiul public, însă, dacă ele există, atunci trebuie puse la dispoziţia anchetatorilor.

"Am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român", a spus Hellvig, care a subliniat că SRI are instrumente să se apere, dar mai ales să îi apere pe cetăţenii României.

"Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în faţa ameninţărilor, iar asta nu foloseşte nici instituţiilor statului român şi nici românilor", a punctat directorul Serviciului, care şi-a exprimat speranţa că aceste lucruri se vor opri, pentru binele României.

Citeşte şi: Eduard Hellvig: Este un atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa SRI. Suntem DEMONIZAŢI

Şeful SRI spune că orice mesaj al SRI este mereu interpretat şi că instituţia sa nu poate face faţă unui asemenea război mediatic. Mai mult, Hellvig se jură că instituţia condusă de el nu face absolut niciun abuz. "Oricând SRI va fi solicitat sau mandatat va fi solicitat, va răspunde afirmativ ca şi în trecut. Demonizarea instituţiei îi afectează pe angajaţii noştri oneşti şi loiali. Ne afectează misiunea dată de lege. ne e greu să ne apărăm. Fiecare mesaj ne este interpretat. Cei care ne atacă ştiu că nu ne putem apăra. Sperăm ca aceste lucruri să se oprească măcar pentru binele României. Eu ţin SRI în limitele cadrului legal şi a misiunilor stipulate de lege. Eu urăsc abuzurile. Cine mă cunoaşte ştie asta. ", a mai spus Hellvig.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.