Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Hellvig: Este un atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa SRI. Suntem DEMONIZAŢI

Conducerea SRI a avut parte de o audiere maraton de peste şapte ore în faţa Comisiei de Control a SRI din Parlament. La final, directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat că

În primul rând am pornit de la împrejurarea că suntem o comisie nouă, ca urmare astăzi am considerat ca este important să cunoaştem şi să ne fie prezentată echipa managerială a SRI, locul şi rolul SRI în sistemul securităţii naţionale.

Am avut două rapoarte, despre unul dintre ele aţi fost informaţi public, primul este cel care îl priveşte pe generalul Florian Coldea şi un al doilea raport care o priveşte pe doamna general Elena Istode şi pe care conducerea SRI a ţinut să ni-l prezinte. Ţin să menţionez că ancheta internă a SRI încă nu este finalizată.

De asemenea, preşedintele Comisiei a precizat că s-a discutat pe bugetul SRI, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut micşorarea bugetului alocat acestui Serviciu. Totodată, Adrian Ţuţuianu a explicat că s-a discutat elaborarea unui pachet care va modifica legislaţia în vigoare pe care funcţionează SRI, pentru a aduce toate prevederile la zi", a declarat preşedintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, directorul SRI, Eduard Hellvig a precizat că asistăm la un atac fără precedent la adresa SRI.

"Am participat astăzi la o discuţie extrem de utilă, onestă, transparentă, aşa cum este normal să existe între Comsiia de Control şi SRI. Discuţiile evident nu au ocolit niciun subiect în care a fost implicat numele SRI. Am oferit detalii despre ancheta internă.

Aş vrea să fac câteva lămuriri pe care le consider extrem de necesare, atât pentru opinia publică, cât şi pentru partenerii noştri interni şi internaţionali. Vă mărturisesc că am cumpănit mult până

Suntem martori la o divizare fără precedent în societatea românească, dar şi la un atac fără precedent la adresa instituţiei pe care o conduc. Am luat la cunoştinţă toate subiectele care se discută în spaţiul public şi am luat ca atare poziţiile de bună credinţă şi voi ţine cont de ele.

Am sesizat că există intenţia de a destabiliza o instituţie foarte importantă la SRI. Le transmit tuturor că SRI are mecanisme interne de apărare, iar un SRI timorat nu foloseşte nimănui. Nici societăţii româneşti, nici partenerilor.

Suntem demonizaţi în fiecare zi şi cei care ne atacă ştiu că nu vom intra în acest joc. Ne este foarte greu să ne apărăm!", a declarat Eduard Hellvig.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.