Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Helvig, la aniversarea a 29 de ani de activitate SRI: 'Diminuarea bugetară semnificativă conduce la necesitatea prioritizării unor domenii'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Eduard Hellvig

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a aniversat, marţi, 29 de ani de la înfiinţare, cu acest prilej fiind prezentat bilanţul activităţii instituţiei pe anul 2018, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a membrilor Comisiei de control parlamentar, potrivit agerpres.ro.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat că România este permanent expusă provocărilor complexe, cu precădere pe liniile contrainformaţiilor, ameninţărilor cibernetice ori terorismului, iar pe plan intern, diminuarea bugetară duce la necesitatea prioritizării unor domenii în detrimentul altora.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

"În cadrul evenimentului, directorul SRI, Eduard Hellvig, a prezentat principalele direcţii de evoluţie instituţională pentru următoarea perioadă, cu accent pe dezvoltarea integrată, pe investiţia inteligentă în oameni şi tehnologie, care să asigure în continuare forţă operativă şi cunoaştere extinsă a fenomenelor de securitate naţională. Aceste obiective rămân actuale cu atât mai mult cu cât România este permanent expusă provocărilor complexe, cu precădere pe liniile contrainformaţiilor, ameninţărilor cibernetice ori terorismului. La nivel internaţional contextul este fluid, cu reaşezări geopolitice majore, în timp ce intern diminuarea bugetară semnificativă conduce la necesitatea prioritizării unor domenii în detrimentul altora, la fel de importante", se arată într-un comunicat al SRI.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Eduard Hellvig a subliniat că evoluţia digitală accelerată va impune o adaptare rapidă şi din partea SRI, care, pe termen scurt şi mediu, va trebui să asimileze şi să integreze funcţional tehnologie şi procese fără de care o organizaţie de intelligence nu mai poate funcţiona la standardele cerute de societate.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat modul în care SRI şi-a îndeplinit misiunile păstrându-şi echidistanţa politică şi şi-a reconfigurat activităţile pentru a se pune în acord deplin cu modificările substanţiale de legislaţie naţională.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

De asemenea, conform sursei citate, şeful statului a subliniat importanţa deosebită a menţinerii şi pe viitor a reperelor de performanţă instituţională, a contribuţiei SRI la structurile colaborative de intelligence şi securitate care funcţionează la nivelul NATO şi UE.

"În egală măsură, Serviciul Român de Informaţii trebuie să continue eforturile de aprofundare a parteneriatelor cu societatea civilă, a proiectelor comune cu cetăţenii, beneficiarul de facto al activităţilor de intelligence ale instituţiei", se mai spune în comunicatul SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.