Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Novak, mesaj pentru echipa de canotaj: Performanţa obţinută de Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă e scrisă cu bătăturile palmelor muncite

eduard novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că performanţa realizată de canotorii Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, medaliaţi cu argint în proba de dublu rame masculin de la JO de la Tokyo, s-a scris cu bătăturile palmelor muncite.

"Canotajul ne-a mai adus o medalie olimpică şi încă nu şi-a terminat evoluţia la Tokyo 2020. Argintul obţinut de Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă este o performanţă pe care o putem citi în strălucirea medaliei cucerite de ei, dar care s-a scris cu bătăturile palmelor, muncite de antrenamentele nesfârşite", a notat Novak, joi, pe pagina personală de Facebook.

"Sunt mândru de ei, pentru forţa şi curajul cu care au luptat pentru acest podium şi le mulţumesc pentru tot efortul investit în medalia care ne aduce astăzi atâta bucurie. Felicitări din suflet şi lor, şi celor care au contribuit la succesul deja de tradiţie al canotajului românesc", a adăugat ministrul, informează Agerpres.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au câştigat, miercuri, medalia de argint în proba de dublu rame masculin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România nu mai luase o medalie olimpică în această probă din 1988, când Dănuţ Dobre şi Dragoş Neagu câştigau argintul la Seul. Singurul titlu olimpic la dublu rame masculin a fost obţinut în 1984, la Los Angeles, de Petru Iosub şi Valer Toma.

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu - spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.