Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Novak vrea finanțarea sportului românesc pe model maghiar: 'Nu suntem în stare să susținem 70 de sporturi' - VIDEO

eduard novak

Ministrul propus la Sport, Eduard Novak, vrea ca sportul românesc să fie finanțat pe model maghiar. Oficialul susține că în momentul de față există multe baze sportive în paragină.

„Foarte multe baze sportive sunt în paragină. Eu nu am ce să fac eu ele. Foarte multe bazine de înot sunt închise. Cred că înainte să construiești trebuie să ai o strategie”, a spus Novak. El ar vrea un mecanism prin care autoritățile locale să întrebe Ministerul Sportului ce să construiască. „Azi sunt multe baze sportive: fiecare își construiește. De aceea un Consiliu Local care vrea o bază sportivă trebuie să ne consulte pe noi, minister. Nu suntem în stare să susținem 70 de sporturi. (...)”, a mai precizat Novak.

Eduard Novak crede că finanțarea sportului românesc ar fi bine să fie făcută după model maghiar.

„Vrem o finanțare precum în Ungaria. În felul acesta federațiile prioritare au un buget foarte mare. Pentru acest lucru, este tradus acest proiect de lege, trebuie să treacă prin Comisia Europeană pentru a putea obține acest tip de finanțare.

Să fie șase centre în România: în aceste centre sportivii să facă facultate, să stea în cantonament și să fie sprijinite sporturile prioritare”, a concluzionat Novak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.