Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Educaţie civică la metrou: Ce vom vedea în staţiile Metrorex

LOGO_Metrorex

Sistemul de televiziune internă de la metrou va difuza clipuri de pregătire a populaţiei pentru situaţii de urgenţă, a anunţat vineri inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, într-o conferinţă de presă. "Avem o colaborare cu sistemul de televiziune internă de la metrou şi o să dăm deja nişte clipuri, nişte elemente care să meargă în ideea de pregătire mai bună a populaţiei", a spus Ovidiu Vasilică.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a vorbit despre măsurile luate pentru pregătirea populaţiei privind situaţiile de urgenţă, amintind printre altele campania "Nu tremur la cutremur". "În ultimii 2 ani, numai pe anumite tipuri de risc, cutremurul, a fost realizat conceptul de 'Nu tremur la cutremur', conceptul de educare a populaţiei şi care a fost difuzat de mai multe televiziuni şi care solicităm în continuare să fie difuzat", a spus Arafat. El a amintit că, în acest an, a fost lansată şi o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care are deja zeci de mii de descărcări şi a fost iniţiată Caravana SMURD "Fii pregătit", ambele proiecte având ca scop pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, Raed Arafat a subliniat că este responsabilitatea organizatorilor de evenimente să pregătească publicul pentru eventuala apariţie a unor situaţii de urgenţă. "La cinematografe deja se dă un mesaj cum să te comporţi. (...) Informarea populaţiei, informarea celor care sunt la concerte, privind (...) căile de ieşire, (...) este normal responsabilitatea organizatorilor şi este foarte bine pentru prevenirea unor situaţii cum a fost la Colectiv", a punctat Arafat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.