Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Șef de post de poliție luat în colimatorul Europol -Și-ar spiona subalternii printr-o aplicație de monitorizare nou născuți - S-a declanșat anchetă internă

news.ro
politia iernut

Poliţiştii care fac parte din Sindicatul Europol anunţă că au sesizat conducerea Poliţiei Române şi Direcţia de Protecţie Internă după ce au descoperit că şeful Poliţiei oraşului Iernut din judeţul Mureş a instalat pe telefonul de serviciu al subalternilor săi aplicaţia ”Control parental”, la care ar avea acces inclusiv persoane din afara instituţiei, respectiv fosta soţie şi fiica şefului Poliţiei Iernut. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş anunţă verificări interne, potrivit news.ro.

”Un nou caz halucinant iese la suprafaţă la IPJ Mureş. Este vorba despre şeful Poliţiei Oraşului Iernut, care a recurs la o aplicaţie descărcată «la liber» din magazinul de aplicaţii şi pe care a instalat-o pe telefonul mobil de serviciu pe care poliţiştii din subordine îl folosesc. Mai mult, printre conturile autorizate să acceseze locaţia poliţiştilor se află fosta lui soţie de care a divorţat, dar şi fiica sa, ambele având vizibile adresele de e-mail în aplicaţie, cu rol de administrator care pot vedea în orice moment unde se află patrulele de poliţie. Nu am putut documenta scopul real al monitorizării poliţiştilor şi dacă informaţiile cu privire la poziţia lor în teren sunt folosite de persoane din afara instituţiei pentru a se «orienta» atunci când vor să transporte ilegal material lemnos, ţigări de contrabandă sau alte mărfuri supuse accizării, însă privirea de ansamblu ne demonstrează încă o dată că e plin de «menegeri» în Poliţie care tratează instituţia şi subalternii ca pe propriul SRL”, scriu, vineri, sindicaliştii din Europol pe pagina de web a sindicatului.

content-image

Aceştia publică fotografii în susţinerea afirmaţiilor lor şi anunţă că Sindicatul Europol a trimis o sesizare către conducerea Poliţiei Române şi către DGPI ”pentru a interveni urgent în acest caz şi pentru a efectua verificări cu privire la gravitatea scurgerilor de informaţii din interiorul Poliţiei Iernut”.

Sindicaliştii subliniază că informaţiile legate de poziţia în teren a poliţiştilor sunt ”procesate ilegal” de către persoane neautorizate, respectiv de fosta soţie a comisarului Alin Bozonc. Pe de altă parte, poliţiştii din sindicat mai scriu că şeful Poliţiei Iernut ”şi-a umilit şi hărţuit subalternii până la nivelul în care mai mulţi dintre ei au suferit de stări de anxietate, depresie, iar unul dintre colegi a avut nevoie de tratament de specialitate din cauza comportamentului la care era supus”.

content-image

Sindicatul anunţă totodată că poliţiştii din Iernut au semnat un raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureş, document care ”conţine detalii şocante” cu privire la felul în care şeful Poliţiei Iernut îşi exercită funcţia.

Oficialii IPJ Mureş au reacţionat la informaţiile postate în spaţiul public de către sindicat.

”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a dispus deja efectuarea de verificări, înainte de apariţia în spaţiul public a acestor aspecte, prin Biroul Control Intern, pentru clarificarea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale în consecinţă”, a transmis IPJ Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.