DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Șef de secție de la Spitalul Județean Zalău, declarat incompatibil de ANI

spitale

Şeful secţiei de Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Nicolae Bogdan, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât a deţinut simultan funcţia de medic şef de secţie şi pe cea administrator al unei policlinici private. 

"ANI a constatat faptul că Nicolae Bogdan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007 - 28 octombrie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţia de medic şef secţie Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, judeţul Sălaj, şi funcţia de administrator al Policlinicii Doctor Bogdan SRL", se arată într-un comunicat de presă dar publicităţii miercuri, de către instituţia menţionată.

Fost colonel SRI cutremură 'binomul': Acuzații EXTREME la adresa lui Kovesi și Coldea


Potrivit sursei citate medicul a încălcat dispoziţiile legale potrivit căruia funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate. 

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Nicolae Bogdan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", se mai arată în comunicatul menţionat.

Victorie URIAȘĂ pentru primarul Cătălin Cherecheș: Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Curții de Apel Cluj


Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. 

Conform legislaţiei în vigoare persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. 

În ianuarie 2016, ANI o declarase în stare de incompatibilitate şi pe soţia lui Nicolae Bogdan, Minodora Bogdan, întrucât şi ea deţinuse, simultan, funcţia de şef de secţie Cardiologie la Spitalul Judeţean şi cea de administrator unic al unui cabinet medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.