Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șef de stat, declarație șoc: Evreii ar trebui 'plasați sub control'

lukasenko putin

Dupa mesajul anual catre natiune, prezentat miercuri în parlament, în care a subliniat ca Belarus este 'o insula de stabilitate si ordine', presedintele Aleksandr Lukasenko a declarat ca toti evreii din Belarus ar trebui plasati 'sub control', criticându-l în termeni duri pe Iuri Ziser, proprietarul unuia dintre cei importanti furnizori de servicii de internet din aceasta tara, relateaza Radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty), citat de mass-media ucrainene.

Adresându-i-se lui Semion Sapiro, presedintele Comitetului executiv regional Minsk, etnic evreu, Lukasenko a adus critici severe la adresa lui Ziser, proprietarul site-ului TUT.by: 'Am fost informat ca acest Ziser nu se poarta decent. Cât timp se mai poate lucra asa? V-am rugat înca de acum un an ca toti evreii din Belarus sa fie plasati sub control! Nu putem în niciun fel normaliza un om?'

Într-o declaratie telefonica pentru postul Radio Svoboda, Iuri Ziser si-a exprimat surprinderea în legatura cu acest atac la adresa etniei sale. 'Am fost surprins. Nu îmi pot imagina cum poti 'sa controlezi' toti evreii. La urma urmei, ei nu reprezinta o organizatie. În genere, cum poti controla o etnie? Sunt zeci de mii de evrei în Belarus', a afirmat el.

'Noi, desigur, ascultam punctele de vedere ale acestor persoane. Dar luam deciziile în mod independent, pe baza politicii noastre editoriale', a mai spus Ziser, care a facut aceasta declaratie din Amsterdam, unde se afla într-o calatorie de afaceri.

Lukasenko a mai facut declaratii antisemite si în trecut, potrivit aceluiasi post de radio. În 2007, presedintele belarus a facut obiectul unor critici din partea Israelului dupa ce numise orasul Bobruisk (estul Belarus) drept 'o cocina' si a spus ca aceasta stare de degradare a orasului poate fi explicata prin faptul ca acolo traiesc multi evrei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.