Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Asociației Procurorilor din România, mesaj INCENDIAR în plin scandal legat de cazul Caracal: 'Astfel de atitudini fac dovada necunoașterii datoriei'

justitie

Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor din România, transmite că a fi procuror nu înseamnă privilegii și recunoaștere publică, nici clamarea agresivă a lipsei de reglementare juridică și nici îndemnul constant la nerespectarea Constituției. Profesia de procuror înseamnă onoare și respect, susține Iordache și dă asigurări că Asociația Procurorilor din România va apăra întotdeauna pe aceia care slujesc profesia de procuror cu deferență față de om și cărora interesul general al societății nu le este indiferent. La momentul transmiterii acestei știri, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Caracal, este la sediul CSM, unde Secția pentru procurori în materie disciplinară ia în discuție suspendarea sa din funcție.

Părinții Luizei Melencu cer ELIMINAREA Poliției Caracal din ancheta de la Casa Groazei

„Complicitatea și lașitatea, indiferența și nepăsarea, ignoranța și lipsa de profesionalism, fuga de răspundere și implicit de asumare sunt atribute excluse de autoritatea și demnitatea profesiei de procuror, autoritate care nu este provenită din resorturi interioare la nivel personal și din însăși LEGEA, care o conferă condiționat tuturor celor care au ales să slujească onest interesul general, drepturile și libertățile individuale, care sunt sacre.

A fi procuror nu înseamnă privilegii și recunoaștere publică, nici clamarea agresivă a lipsei de reglementare juridică și nici îndemnul constant la nerespectarea Constituției.

Astfel de atitudini fac dovada necunoașterii datoriei derivată din îndatoririle ce trebuie îndeplinite.

Astfel de atitudini pun în pericol demnitatea statutului de procuror, reducându-l pe acela care alege să se comporte astfel la stadiul primar.

Este de datoria profesiei să izoleze asemenea cazuri și comportamente, astfel încât oprobiul societății să nu planeze asupra tuturor.

Profesia de procuror înseamnă onoare și respect, iar Asociația Procurorilor din România va apăra întotdeauna pe aceia care slujesc profesia de procuror cu deferență față de om și cărora interesul general al societății nu le este indiferent.”, transmite Iordache printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.