Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Crucii, în Gaza devastată de război: 'Suferința este intolerabilă / Reper apelul nostru urgent'

gazaa11

Președinta Comitetului Internațional al Crucii Roșii a ajuns în Gaza, devastată de război. Spune că suferința din teritoriul palestinian este "intolerabilă".

"Repet apelul nostru urgent pentru ca civilii să fie protejați în conformitate cu legile războiului și pentru ca ajutorul să intre fără obstacole", a declarat Mirjana Spoljaric pe X, conform AFP.

Șefa Crucii Roșii adaugă că "ostaticii trebuie să fie eliberați, iar Comitetul Internațional al Crucii Roșii trebuie să fie lăsat să îi viziteze în siguranță".

Spoljaric, a cărei organizație s-a confruntat cu critici din partea ambelor părți implicate în conflict pentru că nu a oferit ajutor adecvat ostaticilor israelieni deținuți de Hamas și prizonierilor palestinieni reținuți de Israel, a insistat că "toți cei privați de libertate trebuie să fie tratați cu omenie".

Vizita sa are loc după ce vineri au fost reluate luptele în urma eșecului unui nou armistițiu de o săptămână mediat de Qatar, Statele Unite și Egipt, în timpul căruia Israelul și Hamas au făcut schimb de ostatici și prizonieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.