Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa CSM îl dă în JUDECATĂ pe Victor Ciutacu

Inquam Photos / George Calin
Mariana Ghena presedintele CSM inquam

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, reacționează dur, după ce în emisiunea ”Ediție de seară” moderată de Victor Ciutacu, Gigi Becali s-a dezlănțuit și a lansat acuzații grave la adresa sa. Șefa CSM a transmis un drept la replică prin care avertizează că își rezervă dreptul de a-l da în judecată atât pe Victor Ciutacu, din cauza celor afirmate de Gigi Becali în emisiunea acestuia.

Citește și: Lucrurile se complică în PNL înaintea Convenției Naționale. JOCURILE care pot fi decisive/ ANALIZA

”Având în vedere afirmațiile domnului George Becali, exprimate public în cadrul emisiunii 'Ediție de seară', moderată de domnul Victor Ciutacu și difuzată de postul de televiziune România TV în seara zilei de 27 aprilie 2017, privind activitatea mea profesională, ca membru al completului care a judecat în fond dosarul penal nr 1912/33/2008, în care acesta a avut calitatea de inculpat, pentru o corectă informare a opiniei publice, consider că se impun următoarele precizări:

Am făcut parte din completul ÎCCJ — Secția penală care a soluționat Dosarul penal nr.1912/33/2008 privind pe inculpatul Becali George și alții.

Prin Sentința penală nr. 588 din 17 aprilie 2012, pronunțată de ÎCCJ Secția Penală, instanța de fond a dispus, cu majoritate, achitarea inculpatului. În conținutul sentinței menționate este distinct și explicit consemnată opinia separată de condamnare a inculpatului, formulată și motivată de subsemnata, judecător Mariana Ghena.

Soluția definitivă de condamnare a inculpatului Becali George a fost pronunțată de instanța de control judiciar.

În fața acestor evidențe, declarațiile publice ale domnului Becali George cu privire la presupusa afectare a independenței mele, ca judecător, în soluționarea cauzei ce a condus la executarea unei pedepse, sunt în mod categoric neadevărate și lipsite de orice fundament factual. De altfel, aceste ultime declarații se dovedesc a fi în contradicție cu alte afirmații anterioare ale domnului Becali George, acesta dovedind inconsecvență, cel puțin la nivel public, în ceea ce privește prezentarea opiniilor personale legate de modul în care a fost exprimată opinia separată în cauza penală menționată.

Resping cu fermitate aceste afirmații tendențioase, pe care le apreciez deosebit de grave raportat la profesia și funcția de reprezentare pe care o dețin și îmi rezerv dreptul de a acționa în judecată persoanele presupus responsabile de prejudiciul de imagine adus prin dezbaterea în cadrul emisiunii menționate a declarațiilor domnului Becali, din perspectiva obligației moderatorului de a solicita ferm invitaților să probeze acuzațiile aduse”, arată Mariana Ghena.

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.