Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică în PNL înaintea Convenției Naționale. JOCURILE care pot fi decisive/ ANALIZA

pnl.ro
pnl sigla

PNL intră în linie dreaptă. În maxim două săptămâni, candidații care vor șefia partidului trebuie să își anunțe candidatura și să își depună moțiunile pe care le propun, pentru a fi aleși.

În acest moment, candidații anunțați sunt Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Ilie Bolojan a spus la Cluj, acum 8 zile, într-o întâlnire a grupului de susținători că va anunța pe 3 mai dacă își asumă candidatura sau nu. Forțat de Blaga-Gorghiu să candideze, Ilie Bolojan a amânat momentul din motive tactice. Planul făcut de cei din această grupare avea ca obiectiv retragerea lui Cătălin Predoiu și cooptarea lui Orban, într-o formulă prin care să i se ofere postul de prim-vicepreședinte.

Gabriela Firea a anunțat pe cine susține la prezidențiale: `E persoana cea mai îndreptățită`

Evenimentele recente din PNL ne arată că șansele ca Bolojan să își depună candidatura sunt din ce în ce mai mici. Cătălin Predoiu continuă lupta. Acesta postează pe facebook aproape în fiecare zi și își anunță susținătorii că rămâne în cursă. Mai mult de atât, Predoiu nu ezită să taxeze conducerea interimară a partidului.

”Am fost si eu prin organizatiile PNL si am constatat ca PNL nu e deloc praf! Are înca structuri puternice, dar se straduiesc unii sa-l faca praf prin alegeri la "masa verde", operatiuni jucăușe si buclucașe cu baza de date MyPNL si toate astea in timp ce-si pun pe Facebook cuvinte frumoase ticluite de consultanți fancy”.

Ludovic Orban participă la evenimentele organizate de către filialele locale. Ieri, la Maramureș, Orban și-a continuat campania internă și a avut un discurs acid la adresa fostei conduceri: Blaga-Gorghiu: După alegerile locale, dacă îşi aduc aminte unii colegi liberali, am cerut timp de o săptămână, repetat, în mass media, organizarea de alegeri în partid. Din păcate, nu am fost ascultat. Atunci când discutam la cafea sau pe coridoarele din afara sălilor de şedinţă, 90% dintre membrii PNL erau de acord cu mine. Când au ajuns în sală, nimeni n-a spus nici pâs, şi uite aşa am ajuns, deşi se vedea cu ochiul liber încă din alegerile locale că ne ducem în cap, că suntem pe tobogan, în loc să inversăm trendul printr-o mişcare inteligentă, am ajuns să ne ducem în continuare în jos"

Așadar, nici Predoiu nici Orban nu dau semne că doresc retragerea din cursă. Este foarte clar că nu s-a ajuns la o înțelegere politică între cei doi și gruparea  Blaga-Gorghiu-Bolojan .

În aceste condiții, probabil, Ilie Bolojan nu își va asuma candidatura pentru postul de președinte și va prefera să rămână șef în județul său.

O intrare în cursă a lui Bolojan ar însemna, la această oră, favorizarea lui Orban. Bolojan ar rupe voturi din organizațiile pd-iste care la această oră și-ar da îndrepta votul mai degrabă către Cătălin Predoiu.

Cristian Tudor Popescu, jignirea SUPREMĂ pentru Traian Băsescu: 'Mă simt mânjit cu c... t'

Dacă în cursă intră și Cristian Bușoi, atunci candidatura lui Bolojan ar fi extrem de benefică pentru acesta. Bușoi are sprijinul majorității președinților de filiale din vechiul PNL. Aceștia ar putea să îi aducă europarlamentarului un important număr de voturi din filialele lor. Bușoi ar beneficia de un electorat disciplinat-delegații fiind propuși de președinții de filiale. Pe partea cealaltă, un număr cât mai mare de candidați ar însemnă un vot fragmentat. Orban, Predoiu și eventual Bolojan s-ar bate pe votul acelor organizații care încă nu au achiesat la gruparea care îl susține și îl împinge pe Bușoi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.