Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa DSP București a făcut ANUNȚUL: pregătește echipe mobile de vaccinare pentru școlile din București

Medic Hub
vaccinare copii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Oana Nicolescu, a declarat joi că susţine realizarea echipelor mobile de vaccinare anti-COVID-19 care să ajungă în şcoli "acolo unde este nevoie".

"Vaccinarea reduce riscul de infectare. (..) Automat, în momentul în care am face boala am reduce considerabil zilele de spitalizare şi nu în ultimul rând riscul de a deceda. (...) În momentul de faţă putem să susţinem realizarea echipelor mobile care să ajungă în şcoli punctual, acolo unde este nevoie. (...) Echipele mobile le-am avut şi până acum. Ele se deplasează acasă acolo unde persoanele sunt imobilizate la pat şi aşa gândim şi pe acest palier, mizând pe ideea că în fiecare liceu, şcoală, grădiniţă există un cabinete medical, noi putem să venim cu această echipă mobilă să vaccinăm acolo unde sunt solicitări. (...) Ne vom mula în funcţie de nevoile fiecărei şcoli în parte. Avem inclusiv şi caravana mobilă şi putem să vaccinăm cu caravana mobilă", a spus Nicolescu, cu prilejul unui eveniment de informare privind importanţa vaccinării anti-COVID-19 care a avut loc la Liceul Româno-Finlandez, scrie Agerpres.

Reprezentantul DSPMB a afirmat că susţine în continuare şi testarea gratuită în şcoli cu teste antigenice.

"De asemenea, vom susţine în continuare testarea gratuită prin teste antigenice în şcoli. (...) Ne-am dori ca această testare să aibă o deschidere mult mai mare, având în vedere că suntem în această pandemie de peste un an şi am văzut importanţa acestei testări", a spus Oana Nicolescu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că "dacă este nevoie să organizăm în şcoli am găsi disponibilitate pentru acest lucru şi din partea DSP-urilor şi din partea MS chiar şi în vacanţă dacă există aceste cereri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.