Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa executivului din Hong Kong nu exclude să ceară sprijinul Chinei pentru a înăbuși protestele care durează de patru luni

YouTube
hong kong

Șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat marți că o intervenție din partea Chinei, în cazul în care protestele antiguvernamentale vor escalada, încă reprezintă o opțiune, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

Lam a afirmat că, deși Guvernul din China consideră că "Hong Kong" trebuie să pună capăt singur protestelor, implicarea Beijingului ar fi permisă prin constituție.

AUTODENUNȚ INCREDIBIL al mamei Luizei Melencu: A povestit cum își trecea ILEGAL granița cele două fiice

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.