Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ÎCCJ, demers la Comisia pentru controlul SRI: Solicitare URGENTĂ pentru Claudiu Manda în cazul protocoalelor SECRETE

captura YouTube
gafa greseala Tarcea

Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, a spus că între instituția pe care o conduce, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și SRI a existat un protocol secret, care a fost inițiat în 2009 și care și-a încheiat efectele la 1 februarie 2014. Însă, șeful Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat că el mai știe de un protocol secret .

Tarcea îi cere lui Manda, printro scrisoare, să îi trimită ” instituţional cel de al doilea protocol la care ati făcut referire, despre care se susţine că ar fi încă în vigoare, pentru a putea dispune măsurile care se impun în urma analizării acestuia.”.

Citește și: Dragoș Pătraru ar putea fi „executat”! Anunțul făcut de realizator

”Domnului senator Claudiu Iulian Manda

Preşedinte

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI

Domnule Preşedinte

In urma informaţiilor apărute în spaţiul public în ziua de 23 aprilie 2018, vă transmit următoarea

Scrisoare deschisă referitoare la existenţa protocoalelor clasificate

Citește și: Dezastru pentru H&M! De peste 40 de ani nu s-a întâmplat asta

Ca o consecinţă a măsurilor dispuse de Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost efectuate verificări cu privire la existenţa unor protocoale clasificate de cooperare.

Rezultatul verificărilor s-a concretizat în identificarea unui singur protocol cu caracter clasificat încheiat în anul 2009 între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, protocol ale cărui efecte au încetat prin intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală la data de 1 februarie 2014.

Citește și: Noi informații despre trecerea la euro! Precizările premierului Viorica Dăncilă

Protocolul a fost transmis Consiliului Superior al Magistraturii şi, în vederea declasificării acestuia, au fost solicitate avizele celorlalte instituţii semnatare, respectiv Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciului Român de Informaţii.

În ziua de 23 aprilie 2018 au apărut informaţii în spaţiul public referitoare la o declaraţie a dvs. potrivit căreia ar exista două protocoale încheiate de Înalta Curte – cel din anul 2009, semnat de reprezentanţi ai celor trei instituţii şi un alt protocol, pentru care nu se menţionează cu claritate anul încheierii şi instituţiile semnatare.

Citește și: Reproșuri dure aduse președintelui Klaus Iohannis! Ieșire explozivă a Olguței Vasilescu, pe tema salariilor

Potrivit informaţiilor din spaţiul public, dvs. aţi fi susţinut că acest din urmă protocol, care ar fi ajuns în posesia Comisiei, este încă în vigoare.

Având în vedere faptul că, aşa cum am arătat, în arhivele instanţei supreme nu este evidenţiată existenţa unui al doilea protocol, vă adresez rugămintea să aveţi amabilitatea să-mi trimiteţi instituţional cel de al doilea protocol la care ati făcut referire, despre care se susţine că ar fi încă în vigoare, pentru a putea dispune măsurile care se impun în urma analizării acestuia.

Citește și: S-a aflat! Ce se va întâmpla cu miile de români care lucrează la ArcelorMittal, în cazul în care combinatul va fi vândut

Demersul meu este justificat de atitudinea mea consecventă de afla adevărul şi de a înlătura orice eventuale suspiciuni ori acuzaţii nefondate ce ar putea plana asupra corpului de judecători din care fac parte.

Va asigur, domnule Preşedinte, de deplina mea consideraţie şi vă mulţumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

24 aprilie 2018 Judecător Iulia Cristina Tarcea

Preşedinte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în scrisoarea ÎCCJ.

Citește și: Amenzi draconice pentru hărțuire stradală! Proiectul de lege care va încerca să împiedice această faptă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.