Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa opoziţiei din Belarus aşteaptă sancţiuni UE contra regimului din Belarus şi amânarea asistenţei financiare

Agerpres
Svetlana Tihanovskaia

Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei din Belarus, a cerut luni Uniunii Europene să aplice sancţiuni împotriva Administraţiei Aleksandr Lukaşenko şi să amâne asistenţa financiară, pentru ca fondurile să nu ajungă la actualul regim, anunță MEDIAFAX.

"Sigur că sancţiunile sunt foarte importante în lupta noastră, deoarece sancţiunile sunt parte a presiunilor care vor forţa aşa-numitele autorităţi să dialogheze cu noi", a declarat Svetlana Tihanovskaia cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele membre UE.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

"Am cerut ca UE să fie mai curajoasă cu sancţiunile", a subliniat Tihanovskaia, citată de site-ul Politico.eu.

Miniştrii de Externe din ţăile UE nu au ajuns încă la un acord privind impunerea de noi sancţiuni Belarusului, din cauza obiecţiilor exprimate de Republica Cipru, care vrea mai întâi sancţionarea Turciei pentru activităţile din estul Mării Mediterane.

Bruxellesul a impus deja sancţiuni Belarusului, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu este vizat personal de aceste măsuri.

"UE nu trebuie să susţină financiar acest regim, dat fiind că toţi banii pe care domnul Lukaşenko îi poate lua acum nu vor fi pentru Belarus, vor fi doar pentru violenţe, pentru omorârea cetăţenilor belaruşi", a atras atenţia Svetlana Tihanovksaia.

Comisia Europeană a pregătit 53 de milioane de euro pentru Belarus, dar doar trei milioane sunt destinate societăţii civile, restul fiind pentru eforturile antiepidemice.

Citește și: Nicușor Dan recunoaște că s-a întâlnit cu dezvoltatorul Cătălin Grigore: Am avut o discuție cu acest om și i-am spus că eu am dreptate

Proteste masive au loc în Belarus faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Opoziţia acuză că scrutinul prezidenţial desfăşurat pe 9 august a fost fraudat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.