Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, face campanie: Dacă nu votaţi voi pentru viitorul vostru, vor vota alţii

radioromanul.e
angela cristea

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a lansat vineri, de la Timişoara, un apel la cetăţenii României să îşi exercite dreptul electoral în 26 mai, să voteze pentru viitorul Europei.

"Mergeţi la vot! Dacă vă temeţi de viitor, pentru că unii oameni se tem de viitorul lor, atunci asiguraţi-vă că aveţi un cuvânt de spus în viitorul dumneavoastră. Mergeţi la vot pentru că este un drept şi este păcat, iar dacă nu votaţi dumneavoastră pentru viitorul dv, pentru viitoarea Europă, atunci vor vota alţii", a transmis Angela Cristea.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer scena politică: Lovitura decisivă pe care ar putea-o primi Klaus Iohannis, după pensionarea lui Augustin Lazăr

Şefa Reprezentanţei CE în România a afirmat, după lansarea campaniei "What's up, EU?" la Timişoara, că foarte multă lume este nemulţumită de ceea ce se întâmplă în jur, dar foarte puţini au şi soluţii, informează agerpres.ro.

"Impresia mea este că suntem în continuare într-o etapă de supra-diagnosticare, toată lumea poate să explice ce nu funcţionează şi de ce nu funcţionează, dar există un fel de lipsă de încredere şi în capacitatea de a găsi soluţii şi apare această idee: cineva, nu ştim cine, să facă ceva, nu ştim ce. Nu cred că este o pasivitate a românilor, ceva specific României. Noi ne uităm ce se întâmplă şi în UE şi în lume, şi observăm că există nişte timpuri, VUKA (volatile, nesigure, complex şi ambiguu). Lumea se mişcă foarte repede, ancorele pe care le aveam până acum şi care păreau foarte solid înrădăcinate sunt acum smulse din pământ. Când spun ancore, mă gândesc la valorile fundamentale pe care s-a construit UE şi atunci pare să fie, o confuzie, o nesiguranţă", a explicat Angela Cristea.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

Ea a adăugat că dacă în rândul populaţiei din Occidentul european principalele temeri sunt migraţia şi terorismul, în România există aproape o obsesie faţă de domeniul Justiţiei, unde au fost multe schimbări legislative, ameninţări cu schimbări legislative, încât este foarte greu să mai discuţi şi despre altceva în această ţară decât despre Justiţie.

"Pe de altă parte, un alt subiect foarte important şi probabil chiar mult mai aproape de cetăţeni este cel din domeniul economic, unde este clar că majoritatea de la guvernare a luat unele măsuri, unele clar în avantajul oamenilor, în sensul că au crescut salariile, pensiile, alocaţiile, pe de altă parte s-a continuat un proces legislativ nepredictibil, cu ordonanţe de urgenţă care au produs şocuri în economie, care au ajuns să afecteze toţi cetăţenii. Şi iarăşi creşte această senzaţie de nesiguranţă, oamenii ne-au spus că 'a crescut salariul, dar am văzut că nu trăiesc mult mai bine'", a afirmat Cristea.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

Oficialul european a mai afirmat că este nevoie de un proces legislativ predictibil, cu legiferare în Parlament, pe baza unei consultări reale a tuturor actorilor interesaţi, care urmează să fie afectaţi de o nouă lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.