Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Uniunii Judecătorilor, atac fără precedent la DNA

sigla dna

Șefa Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gârbovan, susține că ancheta DNA, legată de controversata ordonanţă 13, este un derapaj, motiv pentru care este necesară o analiză serioasă.

Citește și: Ministrul Justiției anunță: Ancheta în cadrul OUG 13 poate continua! În ce limite

Citește și: Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Citește și: DOLIU Simona Halep, cu ochii în lacrimi: Veste teribilă primită în Statele Unite

Într-un interviu pentru Mediafax, Dana Gîrbovan spune că protocoalele dintre SRI şi procurori trebuie făcute publice. Asta în contextul în care s-a vorbit foarte mult recent despre un astfel de protocol între servicii şi procurori.

Şefa Uniunii Judecătorilor din România critică în termeni duri investigaţia procurorilor DNA pe tema ordonanţei de modificare a codurilor penale.

,,Fără îndoială situaţia generată de acţiunea DNA este gravă şi necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj", a declarat Dana Gîrbovan.

Afirmaţia judecătoarei vine după ce Curtea Constituţională a ajuns la concluzia că DNA şi-a depăşit atribuţiile în legătură cu această anchetă. Mai mult decât atât, situaţia a generat un conflict între parchet şi guvernanţi, spune CCR. Între timp, investigaţia a fost mutată la Parchetul General.

Dana Gîrbovan, cunoscută pentru declaraţiile sale împotriva implicării serviciilor de informaţii în justiţie, susţine că orice astfel de protocoale ar trebui făcute publice:

,,Existenţa unor protocoale secrete între Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii încalcă regulile statului de drept şi îndepărtează România de valorile democratice europene. Aceste protocoale dintre Ministerul Public şi SRI trebuie făcute publice pentru ca fiecare cetăţean şi fiecare persoană implicată într-un proces penal să ştie ce au conţinut".

În luna ianuarie, procurorul general al României a confirmat că a existat, în trecut, un protocol între Ministerul Public şi SRI, despre care spune că a fost legal. Augustin Lazăr susţine că acesta a funcţionat până când CCR a decis că SRI nu mai poate face interceptări în dosare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.