Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa UNJR, atac la adresa DNA: Demonstrează o autosuficientă periculoasă pentru un stat democratic

timpolis.ro
dana girbovan

Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) consideră că în Justiție există două feluri de corupție. Mult mai periculoasă decât mita, ”și mai puțin vizibilă”, este corupția puterii, consideră aceasta, făcând referire la situațiile în care un magistrat ajunge să se creadă ”infailibil și mai presus de lege”. Într-un interviu exclusiv acordat Evenimentului Zilei, judecătoarea, care doar ce a refuzat postul de ministru al Justiției, vorbește și despre desele solicitări de declasificare a hotărârilor prin care serviciilor de informații, cu precădere SRI-ului, li s-au dat competențe în urmărirea penală, dar și despre cauzele care deternimă un judecător să nu soluționeze drept un dosar.

Prima decizie a noului ministru al Justiției

Întrebată câtă încredere are în CSM și DNA, șefa UNJR a declarat că „încrederea în instituții este direct proporțională cu gradul acestora de responsabilitate și cu instrumentele pe care le ai pentru a le trage efectiv la răspundere”.

Ana Birchall, reacție după ce DNA a trimis dosarul OUG13 la Parchet

„O altă condiție este legată de transparența activității instituției, și aici prin transperență nu mă refer la acțiuni de PR, ci la oferirea de informații corecte și complete. Or, în privința răspunderii avem un deficit serios atât în ceea ce privește CSM, cât și DNA. În ceea ce privește membrii CSM, nici până azi nu avem, dupa decizia CCR din 2013, un instrument legal de revocare a membrilor Consiliului. În cazul DNA, nu am văzut nicio analiză publică temeinică a activității acesteia, bazată pe un control de fond al Inspecției Judiciare. De asemenea, modul ofensiv în care DNA reacționează la critici demonstrează o autosuficientă periculoasă pentru un stat democratic.”, a spus Dana Gîrbovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.