Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect colateral în tenis după sancțiunile împotriva Rusiei: 'Nu e drept! Nişte lucruri trebuie să se schimbe'

Elena Rîbakina

"Nu mă simt ca o campioană de la Wimbledon", s-a plâns jucătoarea kazahă de tenis Elena Rîbakina, nemulţumită că nu a primit niciun punct WTA după victoria sa pe iarba londoneză, informează site-ul eurosport.fr, relatează Agerpres.

La şapte săptămâni după cel mai mare succes din cariera sa, Rîbakina nu a putut să se împace cu faptul că a fost privată de cele 2.000 de puncte care ar fi trebuit să vină după victoria sa. WTA şi ATP au decis să nu atribuie puncte la ediţia din acest an de la Wimbledon, un răspuns la decizia organizatorilor de a interzice participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi.

"Ştiu bine că lucrul cel mai important este victoria", a spus Rîbakina. "A fost visul meu să câştig Wimbledon. E trist, fiindcă în realitate nu mă simt ca o campioană de la Wimbledon", a adăugat ea.

"Ar fi trebuit să fiu pe locul 2 în WTA Race", a amintit Rîbakina. Ea ar fi trebuit de asemenea să fie instalată confortabil în top 10 WTA, nu pe locul 25, ca acum. "Nu e drept. Desigur, nu mai putem face nimic, e o decizie care a fost luată înainte", a spus kazaha.

Rîbakina a opinat că organizatorii turneelor o tratează ca pe ocupanta locului 25 mondial, nu ca pe câştigătoarea unui turneu de Mare Şlem. Ea a menţionat cazul unor jucătoare clasate mult mai slab ca ea, şi ele private de puncte la Wimbledon şi nevoite să treacă prin calificări, deşi acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.

"Nişte lucruri trebuie să se schimbe, sunt multe lucruri de îmbunătăţit în circuit, după părerea mea", a afirmat kazaha. Potrivit ei, principalii implicaţi, adică jucătorii şi jucătoarele, ar trebui ascultaţi mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.