Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect în factura de la energie? Avertismentul unui fost șef SRI în privința războiului din Israel: 'Agresivitatea se hrănește cu energie scumpă!'

dw.com
israel-gaza-palestina-cisiordania

Efect în factura de la energie? Avertismentul unui fost șef SRI în privința războiului din Israel: 'Agresivitatea se hrănește cu energie scumpă!'

Agresivitatea se hrănește cu energie scumpă, transmite fostul șef al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, în contextul războaielor din Ucraina și Israel.

„După invazia sovietică în Ucraina, prețul petrolului a urcat până în jurul a 120 de dolari. Apoi s-a stabilizat pe la 80. După atacul Hamas asupra Israelului prețul a urcat rapid la 90 de dolari. Agresivitatea se hrănește cu energie scumpă”, a spus Hellvig, pe X.

De menționat în acest context că nu doar prețul petrolului a urcat, ci și cel al aurului. Cotațiile contractelor de aur din decembrie pe bursa Comex din New York până la ora 17:39 (pentru ziua de marți, 17 octombrie), au crescut cu 0,22%, până la 1938,5 dolari pe uncie. În ultimele cinci sesiuni, prețul aurului a crescut cu 3,4%, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.