Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect nefast pentru regiuni! Europarlamentarul Daniel Buda: 'Aceste fonduri nu sunt prea cunoscute de autorități'

Parlamentul European
Daniel Buda

Efect nefast pentru regiuni! Europarlamentarul Daniel Buda: 'Aceste fonduri nu sunt prea cunoscute de autorități'

Fondurile transfrontaliere nu sunt prea cunoscute de autoritățile din UE, avertizează europarlamentarul Daniel Buda, la o dezbatere de la Comitetul European al Regiunilor.

„Trebuie să punem accent atât pe ceea ce înseamnă importanța promovării culturii locale, a conservării patrimoniului prin aceste fonduri, dar și pe încurajarea realizării mai multor proiecte de infrastructură, care să contribuie la conectivitatea regiunilor. În lumina recentelor evoluții dramatice din Ucraina, cooperarea transfrontalieră a devenit un element cheie a politicii europene. Este esențial ca UE să vadă țările vecine ca parteneri importanți, iar programele financiare ale UE trebuie să contribuie la consolidarea relațiilor”, a spus Daniel Buda, când a vorbit despre „Stimularea cooperării transfrontaliere durabile și eficiente cu vecinii noștri” la Comitetul European al Regiunilor.

„De asemenea, regiunile Uniunii Europene care se învecinează cu Rusia și Belarus suferă din cauza opririi cooperării transfrontaliere. Aceste regiuni de frontieră merită o atenție specială. În același context, situația politică și de securitate fragilă din Africa de Nord și criza migrației, evidențiază necesitatea cooperării în bazinul mediteranian. Trebuie să ne îndreptăm atenția inclusiv spre bazinul Mării Negre, care în contextul actual și al războiului din Ucraina se confruntă cu provocări majore.

Am cerut Comisiei Europene să aloce mai mulți bani pentru cooperarea transfrontalieră, având în vedere realitatea actuală, indiferent că vorbim de vecinătatea de sud sau de est, Uniunea Europeană se confruntă cu provocări. La fel ca dvs., în raportul meu am identificat principalele bariere a cooperării transfrontaliere cu statele vecine, cum ar fi cele lingvistice, administrative, culturale. Iar recomandările se concentrează pe o mai mare complementaritate între proiecte, sinergia între fonduri, precum și pe simplificarea maximă a procedurilor.

Fac un apel către autoritățile publice, locale și regionale, să acceseze aceste fonduri transfrontaliere. Am constatat, din păcate, că aceste fonduri nu sunt prea cunoscute de aceste autorități, iar lipsa acestor fonduri adâncește diferențele între regiuni. De asemenea, este extrem de important să promovăm investițiile UE. (…) Să nu repetăm greșeala BREXIT-ului”, a concluzionat Buda, conform clujlive.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.