Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect secundar -SURPRIZĂ la vaccinării: MULTE femei s-au trezit cu sânii măriți

silicoane

Pe lângă dureri de cap sau de brațe, stări febrile sau posibile tromboze, vaccinul anticoronavirus vine și cu efecte secundare plăcute pentru femei, cum ar fi...mărirea sânilor, anunță presa germană. Iată ce scriu jurnaliștii despre acest efect secundar observat de mai multe femei.

Citește și: STUDIU din Israel: IMUNITATEA oferită de trecerea prin boală, de ȘAPTE ori mai mare decât cea dată de vaccinare

"Există multe mituri despre vaccinarea împotriva coronaviruslui. Au existat chiar rapoarte despre mărimea bustului  după vaccinare. Se vorbește de apariția infertilității după vaccinare, prin plasarea de microcipuri sub piele. Este clar, tema vaccinării a atras și mulți adepți ai teoriei conspirației.

Adevărul este că studiile de aprobare a vaccinurilor anticorona, făcute în Europa, dovedesc siguranța și eficacitatea acestora. Beneficiile vaccinărilor  depășesc riscurile, potrivit autorităților din domeniul sanitar , cum ar fi Institutul Robert Koch.

Reacțiile temporare de vaccinare sunt și ele parte din ecuație. Multe persoane care au fost vaccinate se confruntă cu dureri de cap, frisoane sau chiar febră pentru o perioadă scurtă de timp după injectare. În marea majoritate a cazurilor, totuși, acestea sunt un semn bun, așa cum informează Carlos Guzmán, șeful Departamentului de vaccinologie și microbiologie aplicată de la Centrul de cercetare a infecțiilor Helmholtz. „Sunt o indicație că vaccinarea funcționează”, a spus Guzmán pentru ZDFheute.

Retenția de apă poate duce la mărirea temporară a sânilor

Sunt raportate nu numai reacțiile obișnuite de vaccinare, cum ar fi durerea la locul injectării, ci și consecințele „exotice” ale vaccinării. Există femei al căror sutien nu se mai potrivește după vaccinare. Bayerischer Rundfunk a tratat subiectul în seria sa de emisiuni  informative „Fact Fox”. Potrivit BR, unele postări ale femeilor afectate pot fi găsite pe Twitter și pe alte canale de socializare. De exemplu, o utilizatoare TikTok a publicat un videoclip cu decolteul ei cu informația „Jur pe Dumnezeu că sunt cu aproape 2 dimensiuni mai mari”.

Marion Kiechle, directorul clinicii ginecologice Uniklinik Rechts der Isar, vine cu explicații: „Până acum, nu am văzut nicio mărire a sânilor și niciunul dintre pacienții noștri nu a raportat-o vreodată. În opinia mea, nu există nicio justificare medicală pentru o umflare sau chiar mărirea sânilor din cauza unei vaccinări corona ”. Ulrike Protzer, director la Institutul de virologie de la Universitatea Tehnică din München, este de acord cu această evaluare: „Nu am fost niciodată informați despre acest lucru, nu cunosc date obiective despre acest lucru și nu există intrări în bazele de date privind efectele secundare fie".

Cu toate acestea, teoretic este posibil ca mărimea bustului să fie mai mare după vaccinarea cu coroană. Aceasta este opinia medicului senior Thorsten Koch de la Breast Center din Nürnberg. În acest caz, este vorba despre o mărire reactivă a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici se umflă ca urmare a reacției imune, care poate perturba scurgerea lichidului limfatic, potrivit Koch, potrivit BR. Acest lucru poate duce la retenție temporară de apă și, de asemenea, la un sân mărit temporar, a spus acesta. Cu toate acestea, într-un interviu telefonic cu BR, medicul principal Koch informează că niciun pacient nu i-a spus niciodată despre sânii măriți după vaccinarea cu vaccinul anticoronavirus", scrie presa germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.