Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele carantinei în Anglia - Care este evoluția infectărilor cu COVID-19

SAZ Bike
lockdown

Infecțiile Covid au scăzut cu două treimi într-o lună în Anglia, dar virusul se răspândește acum în rândul copiilor și tinerilor, sugerează cercetările, notează Mediafax.

Studiul React 1 de la Imperial College London arată că al treilea lockdown național a redus semnificativ răspândirea coronavirusului, în ciuda apariției de noi variante, scrie The Guardian.

Prevalența rămâne totuși ridicată, cu aproximativ una din 200 de persoane infectate în perioada 4-13 februarie, comparativ cu aproximativ de trei ori mai mare în ​​perioada 6-21 ianuarie, au arătat rezultatele intermediare.

Miercuri, oamenii de știință le-au spus parlamentarilor că Marea Britanie ar putea începe relaxarea restricțiilor mai devreme.

Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Cred că avem motive să fim mai încrezători că putem ieși din lockdown mai repede”.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Woolhouse a afirmat că analizele arată că școlile s-ar putea redeschide în siguranță mai devreme, în contextul în care redeschiderea școlilor nu a provocat o creștere a cazurilor în Europa de Vest.

Dar alți experți au avertizat asupra necesității unei atenții sporite în redeschiderea școlilor - așteptată din 8 martie în Anglia și din 22 februarie în Scoția și Țara Galilor.

Premierul britanic, Boris Johnson, spunea că există „semnale interesante” că vaccinurile funcţionează. Trebuie acţionat cu „precauţie" în momentul relaxării restricţiilor, totuși, pentru a opri răspândirea virusului.

Marea Britanie a introdus de luni carantina obligatorie la hotel pentru englezii care vin din state cu risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.