Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

www.digi24.ro
CTP

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că e nevoie de o reformă după incendiul de la Matei Balș. „Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de tragedii trebuie prevenite cu orice preț!”, a spus Klaus Iohannis, la Institutul Matei Balș, unde 5 oameni și-au pierdut viața într-un incendiu.

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

Însă gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat această declarație, mai ales că în luna noiembrie, în anul trecut, 10 oameni au murit într-un incendiu similar, dar la Neamț. Atunci, tot Klaus Iohannis, cerea o reformă în sistemul de sănătate.

„Cum poți să spui acum acum așa ceva (n.r.: că e nevoie de reformă)? ‘Da! E clar trebuie făcută reforma!’ Ești ridiciol și jenant. Acum vorbești de reformă, când a luat foc spitalul?! Nu! Acum vorbești ce trebuie să faci mai repede... E de-a dreptul grotesc!”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

Citește și: Toni Grecu i-a spus soției sale despre condițiile de la Balș: 'Din prima zi mi-a spus că e frig'

Iată pe larg declarația președintelui după incendiul de la Matei Balș (5 morți, ianuarie 2021):  „Transmit condoleanțe familiilor îndoliate în urma tragediei de la Institutul Matei Balș, iar celor afectați le doresc însănătoșire grabnică. Am mers astăzi acolo și am discutat despre intervenția extrem de rapidă în acest caz, însă este foarte clar că trebuie urgent trase niște concluzii și venit cu soluții. Din păcate, situații de acest gen se repetă, pentru că au tot fost incendii și la alte spitale. Avem de-a face cu probleme structurale și, de aceea, am solicitat noului ministru al Sănătății – și acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă și aștept cât de curând primele idei. Medicii, asistentele, întregul personal medical sunt eroii acestor luni și merită laude și încurajări. Însă este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de tragedii trebuie prevenite cu orice preț!”

Citește și: Raed Arafat relatează PAS CU PAS cum a avut loc tragedia de la Balș: 'Nu pot decât să-i felicit pe colegi'

Iată declarația președintelui după incendiul din Piatra Neamț (10 morți, noiembrie 2020): „Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România", a spus șeful statului.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.