Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele crizei dintre India și Pakistan: mii de turişti au fost blocați pe aeroportul din Bangkok, după închiderea spațiului aerian pakistanez

Agerpres
aeroport plecari sosiri

Mii de turişti erau blocaţi pe aeroportul din Bangkok la o zi după închiderea spaţiului aerian al Pakistanului din cauza tensiunilor crescânde cu India, dar compania Thai Airways a fost autorizată să survoleze China şi zborurile ar putea fi reluate joi, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Guvernul iranian s-a oferit să medieze conflictul dintre India şi Pakistan

Aproximativ treizeci de curse aeriene, în majoritate provenite din Europa, care urmau să transporte aproape 5.000 de pasageri, au fost afectate, a anunţat compania thailandeză.

Dar Thai Airways, după ce nu i s-a permis să survoleze spaţiul aerian al Iranului, va putea opera din nou începând de joi, deoarece avioanele au fost autorizate să traverseze China.

Aflaţi în aşteptare, nemulţumirea a început să crească în rândul pasagerilor blocaţi pe aeroportul internaţional Suvarnabhumi. Ei au afirmat că aşteaptă deja de 11 sau 12 ore pe aeroport, fără hrană.

Islamabadul a anunţat miercuri închiderea spaţiului său aerian după izbucnirea în forţă a tensiunilor cu India.

Pakistanul a afirmat că a doborât miercuri dimineaţa două avioane militare indiene deasupra regiunii disputate Kashmir. India a indicat la rândul său că a doborât un avion pakistanez şi a pierdut unul din propriile aparate.

Tensiunile au escaladat între cele două ţări de la atentatul sinucigaş din Kashmirul indian, soldat cu moartea a aproximativ 40 de paramilitari pe 14 februarie, comis de către o grupare islamistă cu baza în Pakistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.