Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul iranian s-a oferit să medieze conflictul dintre India şi Pakistan

iran harta

Guvernul iranian, care menţine relaţii strânse atât cu India cât şi cu Pakistanul, s-a oferit să medieze conflictul între cele două state, cărora le-a cerut "moderaţie" şi începerea unui dialog, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a anunţat că Republica Islamică este pregătită "să contribuie la rezolvarea paşnică a divergenţelor" între cele două ţări, potrivit unui comunicat difuzat joi de Ministerul de Externe iranian. 

Zariv a avut un dialog telefonic miercuri noaptea cu omologul său pakistanez, Shah Mahmood Qureshi, în cadrul căruia şi-a exprimat regretul pentru recentele ciocniri între India şi Pakistan. 

Ministrul iranian, care are intenţia de a discuta şi cu şeful diplomaţiei indiene, a chemat ambele state să dea dovadă de "moderaţie" şi să înceapă convorbiri pentru a rezolva disputa "cât mai curând posibil".

Citește și: Acţiunile Air France-KLM au scăzut puternic în urma achiziţiei de către guvernul olandez a unei participaţii de 14% la companie

Miercuri, atât New Delhi, cât şi Islamabadul au afirmat că au doborât avioane inamice. Puseul de tensiune, care a izbucnit în ajun între cele două puteri nucleare, este legat de Kashmir, care este de decenii mărul discordiei între ele. 

Cele două ţări au afirmat totuşi că doresc să evite o "escaladare", premierul pakistanez Imran Khan relansând o ofertă de dialog către New Delhi. 

India a lansat marţi o lovitură aeriană în Pakistan care ar fi vizat o tabără de antrenament a grupării islamice Jaish-e-Mohammed (JeM), provocând această intensificare a tensiunilor. 

Criza între cele două state vecine a apărut după un atentat sinucigaş în partea indiană a Kashmirului, revendicat de JeM, care a provocat moartea a cel puţin 40 de paramilitari indieni pe 14 februarie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.