Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele diferitelor substanţe psihoactive asupra creierului, testate de orădeni cu ochelari speciali

The Guardian
masca ochelari aburit
Potrivit unui comunicat al CPECA, reprezentanţii Centrului au fost prezenţi, sâmbătă şi duminică, în mijlocul orădenilor cu informaţii şi mesaje de prevenire a consumului de droguri, în cadrul Oradea FestiFall, organizat cu prilejul celebrării Zilelor Municipiului Oradea. Alături de ei s-au aflat şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Serviciului Rutier şi jandarmi.

În acest context, reprezentanţii CPECA au desfăşurat activităţi de informare şi reducere a riscurilor consumului de droguri, care au avut loc în Piaţa Unirii - zona Palatului Episcopal Greco-Catolic, la care s-au alăturat, cu entuziasm şi curiozitate, numeroşi copii, tineri şi adulţi.

"Atracţia principală au fost, şi de data aceasta, demonstraţiile privind efectele diferitelor substanţe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, şi un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri. La finalul acestor demonstraţii, reprezentanţii CPECA Bihor au purtat discuţii pe marginea efectelor resimţite, în scopul creşterii nivelului de conştientizare asupra riscurilor asociate consumului de alcool şi a altor substanţe psihoactive", a precizat reprezentanta CPECA, Ilinca Şandor, conform comunicatului.

O altă măsură preventivă a constat în oferirea de informaţii în scopul educării, conştientizării şi promovării alternativelor sănătoase la consumul de droguri, în cadrul standului de tip infopoint care a fost amplasat în perimetrul festivalului.

Totodată, participanţii au beneficiat de activităţi şi informaţii pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe internet, siguranţă acasă, pe stradă şi la locul de joacă, în acest scop fiind organizate ateliere tematice.

În comunicat se reaminteşte faptul că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă gratuit servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistenţă specializată medico-psiho-socială cu privire la consumul şi dependenţa de droguri. Pentru accesarea acestor servicii este disponibil numărul de telefon verde 0 800 8 700 700 sau doritorii se pot adresa direct Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, la numărul de telefon 0259/414.515.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.