DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Efectele incursiunii AUR la primăria Timișoarei: Adversarii USR Mihai Chirica și Lia Olguța Vasilescu au ajuns să-l apere pe Dominic Fritz

Facebook
aur-timisoara

Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au pătruns cu forţa în sediul instituţiei, se arată într-un comunicat de presă.

„Condamnăm cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept! Suntem solidari cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu colegii dânsului care au fost martori la scenele violente de astăzi şi facem un apel la instituţiile statului cu atribuţii în ordinea publică să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Printre semnatari se află unii din cei mai vocali critici ai USR, Lia Olguța Vasilescu (PSD) și Mihai Chirica (PNL).

Comitetul Director al AMR in numele municipiilor membre ale Asociatiei Municipiilor din Romania:

Emil BOC, Preşedinte AMR, Primarul Municipiului Cluj-Napoca

Constantin TOMA, Preşedinte executiv, Primarul Municipiului Buzău

Ion LUNGU, Prim-vicepreședinte, Primarul Municipiului Suceava

Ionuț-Florin PUCHEANU, Prim-vicepreşedinte, Primarul Municipiului Galaţi

Mihai CHIRICA, Vicepreşedinte, Primarul Municipiului Iași

Lia-Olguța VASILESCU, Vicepreşedinte, Primarul Municipiului Craiova

Florin Alin BIRTA, Vicepreşedinte, Primarul Municipiului Oradea

Ionel CIUNT, Vicepreşedinte, Primarul Municipiului Zalău

Florin-Tiberiu IACOB-RIDZI, Vicepresedinte, Primarul Municipiului Petroșani

Viorel Marian DRAGOMIR, Secretar General, Primarul Municipiului Brăila

Ciprian CIUCU, Purtător de cuvânt, Primarul Sectorului 6 al Municipiului București

Dan BOBOUȚANU, Membru, Primarul Municipiului Hunedoara

Călin Laurențiu BIBARȚ, Membru, Primarul Municipiului Arad

Vasile PAVĂL, Membru, Primarul Municipiului Vaslui

Marcel-Laurențiu ROMANESCU, Membru, Primarul Municipiului Târgu Jiu

Daniel Cristian STAN, Membru, Primarul Municipiului Târgoviște

Nicolae-Florin OANCEA, Membru, Primarul Municipiului Deva

Árpád – András ANTAL, Membru, Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

Gábor KERESKÉNYI, Membru, Primarul Municipiului Satu Mare

Lucian-Daniel STANCIU-VIZITEU, Membru, Primarul Municipiului Bacău

Astrid-Cora FODOR, Membru, Primarul Municipiului Sibiu

Mircia GUTĂU, Membru, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea

Alin Ioan MOLDOVEANU, Membru, Primarul Municipiului Câmpina

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a transmis, vineri, într-un comunicat, că o bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică.

Copreşedintele AUR, George Simion, a transmis că declaraţia primarului este ”o minciună sfruntată”. ”Ce a spus domnul Fritz este o minciună sfruntată, oamenii ăia nu au fost aduşi cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea protest la o oră jumătate după. Încearcă să facă ce făcea Iliescu, cu bande de legionari şi aşa mai departe, ştiţi discursul lui Ion Iliescu şi îl auzim acum la Fritz şi la Iohannis”, a comentat George Simion. Copreşedintele AUR a menţionat că ”nu s-a comis niciun act de violenţă”.

”Noi am intrat în Primăria Timişoarei fără să vină un poliţist local sau o autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem. De abia la etajul 1 a venit un om care nu s-a recomandat şi aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul oraşului, şi am cerut ceea ce voiam de la început, o audienţă pentru Ioan Bânciu, a cărei soţie a fost ucisă de dictatura lui Ceauşescu, care de o lună şi jumătate nu este primit în audienţă, nici de primari sau de un viceprimar. Asta am cerut, nu s-a comis nicio violenţă”, a mai spus Simion.

”Ruşine să vă fie”, ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Să vină afară” au scandat membrii şi simpatizanţii AUR pe holurile Primăriei Timişoara, certându-se cu cei care au încercat să-i legitimeze.

”Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebrii ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timişoara, pe o uşă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audienţă. Accesul le-a fost permis de Politia Locala, dar imediat au tulburat liniştea, prin scandări şi zgomote puternice. Poliţiştii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituţie i-au scos din cladire şi au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice”, a transmis Jandarmeria Română.

Sursa citată a precizat că persoanele au fost identificate şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.