Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, despre 'descinderea' AUR în Primăria Timișoara: 'Simion și gașca lui de neofasciști trebuie opriți. Totul are o limită'

Facebook
aur-timisoara

Fostul președinte USR, Dan Barna, îi numește „neofasciști” pe membrii AUR care au pătruns vineri în Primăria Timișoara.

„Totul are o limită! Simion și gașca lui din AUR, acești neofasciști ai României, nu trebuie lăsați să continue să intimideze autoritățile și cetățenii în timp ce forțele de ordine asistă, din nou, fără reacție. Condamn ferm tentativa de intimidare a AUR la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz. AUR confundă dreptul democratic de a protesta cu vandalismul și dreptul la opinie cu violența”, a scris Dan Barna pe Facebook.

„Nu e nimic democratic în astfel de acțiuni și ele trebuie să înceteze înainte de a ne vedea confruntați cu situații ale căror consecințe nu mai pot fi reparate. Fac acest apel și către instituțiile statului care par prea puțin interesate să își facă datoria. Cetățenii români au dreptul să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla, fie că traversează o stradă, fie că au ceva de rezolvat în sediul unei instituții publice. Înțeleg nostalgia frăției PSD-PNL după “liniștea” guvernărilor Iliescu, dar în 2022 nu mai este de acceptat impotența instituțională pe care o vedem constant în ultimele luni”, a adăugat fostul lider USR.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a transmis, vineri, într-un comunicat, că o bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică.

Copreşedintele AUR, George Simion, a transmis că declaraţia primarului este ”o minciună sfruntată”. ”Ce a spus domnul Fritz este o minciună sfruntată, oamenii ăia nu au fost aduşi cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea protest la o oră jumătate după. Încearcă să facă ce făcea Iliescu, cu bande de legionari şi aşa mai departe, ştiţi discursul lui Ion Iliescu şi îl auzim acum la Fritz şi la Iohannis”, a comentat George Simion. Copreşedintele AUR a menţionat că ”nu s-a comis niciun act de violenţă”.

”Noi am intrat în Primăria Timişoarei fără să vină un poliţist local sau o autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem. De abia la etajul 1 a venit un om care nu s-a recomandat şi aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul oraşului, şi am cerut ceea ce voiam de la început, o audienţă pentru Ioan Bânciu, a cărei soţie a fost ucisă de dictatura lui Ceauşescu, care de o lună şi jumătate nu este primit în audienţă, nici de primari sau de un viceprimar. Asta am cerut, nu s-a comis nicio violenţă”, a mai spus Simion.

”Ruşine să vă fie”, ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Să vină afară” au scandat membrii şi simpatizanţii AUR pe holurile Primăriei Timişoara, certându-se cu cei care au încercat să-i legitimeze.

”Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebrii ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timişoara, pe o uşă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audienţă. Accesul le-a fost permis de Politia Locala, dar imediat au tulburat liniştea, prin scandări şi zgomote puternice. Poliţiştii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituţie i-au scos din cladire şi au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice”, a transmis Jandarmeria Română.

Sursa citată a precizat că persoanele au fost identificate şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.